Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Eladás-vétel postai úton?

Eladás-vétel postai úton?

Figyelt kérdés
Ha felteszek valamit eladásra interneten, és van olyan aki megvenné, hogyan történik az átvétel? Pl. én elküldöm postán a terméket, és a vevő hogyan tudja nekem eljuttatni az összeget (postai úton) ? Átutalással nem szeretném intézni, mert a számlaszámot nem szívesen adom meg interneten sehova.
2011. szept. 19. 12:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Miért nem adod meg? Azért mert nem vagy tisztában a számlaszám használatával. Add neg nyugodtan, nem tud vele mit csinálni. Személyidet nem látta, aláírásodat nem ismeri a banknál. Tehát nem tud vele visszaélni. Ez nem leszúrás. Csak a legtöbb ilyen adás-vételnél ezen problémáznak. Lásd nagy cégek ahol kötelező megadni a számlaszámot a számlán, sőtt akisebb cégeknél vállakozásoknál is. Egyébként meg nagyobb lesz a kölrsége a vevődnek és lehet, hogy így elriasztod. Ha nem tud utalni akkor be megy a bankodba és a pénztárban befizet a számládra. 10 percen belül meg kapod az sms-t ha van ilyen szolgáltatásod pénzmozgással kapcsolatban. Rosszabbik eset rózsaszín csekkes fizetés. Nagyon lassú!!

A másik: nem elküldöd az eladott cuccot, hanem megvárod míg beérkezik a fizetendő összeg a posta költséggel együtt. Majd postázod. Ha 2 kg-nál könnyebb akkor ajánlott levélpostai küldeményként adod fel. kb. 995 Ft ilyenkor a küldemény.

Honnan tudod mennyi a posta: becsomagolod házi mérlegre rádobod és a posta honlapján az árlistát, ezen belül megnézed súly után az árat és hozzá teszed az ajánlás árát (225Ft). Az, hogy nem borítékben küldöd, mert nem fér bele, hanem pl. cipős dobozban az ne zavarjon!

Több száz utalás után írom ezt.

2011. szept. 19. 13:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túl jártas ebben a témában, úgyhogy köszönöm a segítséget.
2011. szept. 19. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!