Gyeddel kapcsolatban segítene valaki?
Tudom, már ezer ezzel kapcsolatos kérdés volt. Most várom első babámat, és érdekelnének mik a lehetőségek, mi az ami jár, mi az ami nem!
Kisbabámat jövő májusra várjuk! Jelenlegi munkahelyemen október 6-án töltöm az egy évet, de már tavaly május óta folyamatosan munkaviszonyba vagyok, egyik munkahelyről jöttem a jelenlegire! Most 120ezer bruttóval vagyok bejelentve! 86712Ft a nettóm! Mennyit kapnék,ha elmennék innen a szülésig, nem tudom ezt nevezik-e GYEDNEK? :)
Mi az a tgyás? Találtam a neten kalkulátort, de ilyen 7000Ft-ok jöttek ki!
Valaki lenne olyan kedves és segítene számolna nekem?
Hálás lennék.
Szia, szülés után 24 hétig (168 napig) tgyásra leszel jogosult, ami a szülés előtti évben elért bruttó jövedelmed 70%-a.
Ha más jövedelmed nem volt a havi 120 ezren kívül, akkor a bruttó tgyásod 82-83 ezer körül lesz (ebből levonás szja, de igényelhetsz adójóváírást, így a teljes levonás kb. 4500Ft belőle).
A tgyás lejárta után igényelhetsz gyedet, ami az igénylést megelőző évben elért bruttó jövedelem 70%-a, bruttóban kb. annyi, mint a tgyás, de több belőle a levonás, ha minden változatlan, akkor nettóban ez kb. 69-70000.
Én linkeltem a oldalt, könnyen kitudod számolni, Én is megtettem, de kitörölt oldalt linkelte be sajnos.
Jár neked:
TGyás
Gyed
Gyes (ez majd 2 éves kor után) Br 28 500
Egyszeri Anyasági 64 125
Családi pótlék. egyedülállóknak: 13 700 családnak: 12 200
Sziasztok!
Igen teljesen tudatlan vagyok a témában, amiért elnézést kérek! Első baba! Ezért kértem itt segítséget!
Amit nagyon szépen köszönök mindenkinek!
Szeretnék dolgozni,ahogy a terhességem engedi.Szerencsére irodai ülő munkám van napi 8 óra.
Korai terhesség, még pontos kiírt időpontom nincs körülbelül május közepe!
Még egyszer köszi mindenkinek!
Még egy kérdés, már csak a kíváncsiság miatt!
Ez ikrek esetén,duplázódik, ennyi marad, vagy minimálisan növekszik?
Gyes:57 000
Anyasági 85 500
Családi: egyedül:2 x 14 800, családban: 2 x 13 300
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!