Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Személyigazolvány csináltatásn...

Személyigazolvány csináltatásnak mi a pontos menete?

Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem, hogy lejárt, újítanom kell, és nem szeretnék ide oda rohangálni felesleges(pl posta,okmányiroda) hanem célirányosan! Valaki leírná pontosan!Köszönöm szépen
2011. szept. 4. 18:23
 1/5 anonim válasza:

Szia!

Be kell menjél az okmányirodába, nekem legalábbis így kellett.

Ha esetleg a legpontosabb választ akarod, akkor keresd meg neten az illetékes hatóság elérhetőségét! (pl.: "szolnok okmányiroda")

remélem valamit segítettem!

2011. szept. 4. 18:26
 2/5 anonim ***** válasza:

bemész az okmányirodába kérsz időpontot.

a pappíron amit adnak rajt lesz a sorozatszámod és hogy mikor kell menned.

elmész és amikor mondják a számodat odamész.a többi ott helyben történik.

2011. szept. 4. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
bemész bármelyik okmányirodába, országos hatáskörű. Viszed a lejárt személyidet, ha van érvényes útleveled vagy jogsid, akkor azt is. Ha nincs, akkor a születési anyakönyvi kivonatodat. Kapsz egy csekket 1500 Ft-ról, azt befizeted, több helyen van már kihelyezett postaállomás az önkormányzatnál, ha nincs semmi érvényes iratod, akkor 3000 Ft lesz. Majd az elkészült személyit átveheted ott egy későbbi időpontban vagy kipostáztathatod.
2011. szept. 4. 18:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Bementem, adott sorszámot a gép, vártam, odamentem a kisablakhoz. Ott elkérték a régit, kitöltöttem papírt, befizettem az illetéket az okmányiroda saját postájánál, majd kaptam az A4-es és a kártyaformátumú ideiglenes személyit.

Választhattam, hogy emailben, smsben, telefonon értesítsenek, ha kész van és mehetek érte.

2011. szept. 4. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:
A pontos menetét nem tudom, csak kiegészítenék egy előző hozzászólót. Ha lejárt a személyid, és van érvényes útleveled, akkor 1500, ha nincs útleveled, akkor 3000. Nemrég olvastam utána a magyarorszag.hun, mert külföldön leszek, mikor lejár a személyim, és kíváncsi voltam a dolog menetére.
2011. szept. 5. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!