Személyigazolvány csináltatásnak mi a pontos menete?
Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem, hogy lejárt, újítanom kell, és nem szeretnék ide oda rohangálni felesleges(pl posta,okmányiroda) hanem célirányosan! Valaki leírná pontosan!Köszönöm szépen2011. szept. 4. 18:23
1/5 anonim válasza:
Szia!
Be kell menjél az okmányirodába, nekem legalábbis így kellett.
Ha esetleg a legpontosabb választ akarod, akkor keresd meg neten az illetékes hatóság elérhetőségét! (pl.: "szolnok okmányiroda")
remélem valamit segítettem!
2/5 anonim válasza:
bemész az okmányirodába kérsz időpontot.
a pappíron amit adnak rajt lesz a sorozatszámod és hogy mikor kell menned.
elmész és amikor mondják a számodat odamész.a többi ott helyben történik.
3/5 anonim válasza:
bemész bármelyik okmányirodába, országos hatáskörű. Viszed a lejárt személyidet, ha van érvényes útleveled vagy jogsid, akkor azt is. Ha nincs, akkor a születési anyakönyvi kivonatodat. Kapsz egy csekket 1500 Ft-ról, azt befizeted, több helyen van már kihelyezett postaállomás az önkormányzatnál, ha nincs semmi érvényes iratod, akkor 3000 Ft lesz. Majd az elkészült személyit átveheted ott egy későbbi időpontban vagy kipostáztathatod.
4/5 anonim válasza:
Bementem, adott sorszámot a gép, vártam, odamentem a kisablakhoz. Ott elkérték a régit, kitöltöttem papírt, befizettem az illetéket az okmányiroda saját postájánál, majd kaptam az A4-es és a kártyaformátumú ideiglenes személyit.
Választhattam, hogy emailben, smsben, telefonon értesítsenek, ha kész van és mehetek érte.
5/5 anonim válasza:
A pontos menetét nem tudom, csak kiegészítenék egy előző hozzászólót. Ha lejárt a személyid, és van érvényes útleveled, akkor 1500, ha nincs útleveled, akkor 3000. Nemrég olvastam utána a magyarorszag.hun, mert külföldön leszek, mikor lejár a személyim, és kíváncsi voltam a dolog menetére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!