Milyen valtozas törtent most a magan nyugdijpenztarakkal az utobbi fel-1 evben?
Szia!
Az előttem szólónak igaza van. Lehetett választ adni, hogy:
MAGÁNNYUGDÍJ pénztár: vagy maradt a pénztáraknál, vagy átment az államhoz. Így az állam biztosít (állítólag) egy egyéni számlát, melyre felkerült az eddig gyűjtött összeg. Szerintem a nagyobb keresetűeknek volt jobb maradni a pénztáraknál, a kisebbeknek pedig reálisabb volt átlépni az államhoz.
A hozamot pedig ami ezzel járt vagy vissza lehetett igényelni, vagy átrakni az önkéntes nyugdíjpénztárba, vagy azt is átrakni az álamhoz. A hozamot pedig az a pénztár ahová tartozott az illető levélben megküldték. Mármint az kb.összeget...ezt dönthetted el, hogy felveszed vagy sem.
ÖNKÉNTES magánnyugdíj pénztárhoz nem nyúltak, az maradt a régi módszerrel.
Remélem, hogy jól tudtam elmondani neked.
Köszönöm, teljesen erthetö, tehat az önkenteshez akkor biztos, hogy nem nyultak es nincs ott semmi valtozas.
Azert nem ertettem ezt a realhozamos dolgot, mert azt lejelentettem, kifizettek, es egyebkent pont az az illetö intezte, aki most mondta, hogy ezt a realhozamos dolgot hallotta. De sajnos "nem ert hozza", ö egy egyszerü ember, aki nem foglalkozik ilyesmikkel, igy ilyen szofoszlanyokat hallok, azt is csak jo esetben.
(Egyebkent a magannyugdijas dolgot is csak a levelböl tudtam meg, ami mar par hete vart otthon, addig senki sem mondta. Szerencsere meg idöben, igy el tudtam küldeni a nyilatkozatot. Sajnos hiaba mondtam eddig, hogyha megtud valamit az önkentesröl, csak akkor szoljon: "nem ert hozza", mas rokonaim meg nem tajekoztattak eddig: "nem is gondoltak ra".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!