Az APEH-nél a járulékbefizetés helyben történik, vagy adnak csekket? (munkanélküli vagyok és be kell magam után fizetnem)
Figyelt kérdés
2009. ápr. 19. 09:13
1/6 anonim válasza:
Sztem egy APEH-nél nem lehet befizetni semmit sem. Adóazonosítóra kiállított csekket fognak adni, amelyen szerepel a fizetendő adónem szlaszáma.Csak személyesen intézheted.(vigyél magaddal TAJ-kártyát,mert lehet,hogy az is kell)
2/6 anonim válasza:
Az APEH kiküldi a csekket és csak azon lehet befizetni. Ha bemész az APEH-hez személyesen, ott nem fogod tudni kp-ben befizetni.
3/6 anonim válasza:
Nem igaz, hogy csak személyesen intézheti. Ügyfélkapun keresztül is beküldhető a nyomtatvány, amire az APEH megküldi a határozatát és a csekkeket.
4/6 anonim válasza:
Én fizettem magam után járulékokat pár évig, számlaszámokat kaptam, azokra kellett utalni a pénzt.
5/6 anonim válasza:
Bankártyával már lehet fizetni 24 apeh ügyfélszolgálaton, nyilván a nagyvárosokban. A 09T1011-es nyomtatványt kell kitölteni vagy személyesen az ügyfélszolgálaton vagy pedig a gépen és kinyomtatva beküldeni vagy a neten keresztül elküldeni. Ezután küldenek egy határozatot és csekkeket amit be kell fizetni minden hónapot követő 12ig. Ha tálálsz munkát akkor csak az arányos részt kell kifizetni, mondjuk ha 15én vesznek fel akkor 15 napot. Természetesen nem kötelező csekken fizetni, lehet átutalással is a megfelelő számlaszámra, de megjegyzésbe írd be az adóazonosítódat. Kp-ban nem tudod az apeh ügyfélszolgálaton befizetni.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2009. ápr. 21. 08:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!