Hogy lehetne elindulni ha egy kajakos egyesületet akarok összehozni?
Végre egy ötletes kérdés :)
Én úgy állnék neki, hogy megnézném, kié a kiszemelt terület. Földhivatal, önkormányzat megmondja. Utána meg kell tudni, hogy miként lehet a területet hasznosítani, bérbevenni, stb. Ha nincs rajt bódé, raktár a hajóknak, azt fel is kell építeni.
Szükség van kiindulásnak néhány hajóra, ezeket használtan is be lehet szerezni, akár többfélét is (kajak, kenu, evezős hajók, sárkányhajó, motorcsónak, mentőcsónak, stb). Lehet, hogy vízimentő személyzet is kelleni fog. Az sem biztos, hogy a tavon lehet motorcsónakkal menni.
Szerintem neked, vagy az alkalmazottnak mindenképp kell vízijártassági engedély.
Ezeket ismerve készíts egy kalkulációt, hogy mennyi befektetést igényel.
A megyei sportszövetséget is érdemes megkeresni, nagyobb szervezettel általában könnyebb boldogulni.
A pályázatok miatt érdemes letisztázni, hogy milyen formában szeretnéd működtetni a helyet, vállalkozásként, nonprofit szervezetként, sportkörként, alapítványként, stb.
Egyébként hol van ez? Azután, hogy láttuk mondjuk egy térképen, több ötletünk is lehet, hiszen még azt sem tudjuk, mekkora a tó.
Kicsit továbbgondoltam a dolgot, mert tetszik az ötlet. Az jutott még eszembe, hogy nem biztos, hogy a sportegyesületet kellene erőltetni, lehetne az a kisebb része, és inkább a turizmusra kellene koncentrálni.
Így pályázati kérdésben biztos előbbre jutsz. Építhetsz pl vízisípályát, vagy jet-ski pályát, ami köré fel lehet húzni egy kisebb épületcsoportot is, vízi sportközpontnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!