A nagyim eladhatja nekem a házrészét forgalmi érték alatt is?
így meg illetéket kell fizetni
inkább kössetek eltartási szerződést
de mindenképpen beszéljetek ügyvéddel, mit ajánl
Mindent meg lehet támadni, csak tök felesleges. Miért gondolod, hogy egy alacsonyabb forgalmi értékűt nem támadnak meg? És miért gondolod, hogy egy ajándékozásit több sikerrel támadhatnak meg, mint egy adásvételit?
Illetéket pedig úgyis egy becsült érték után fizetsz, ha az ügylet értékét túl alacsonynak találják az illetékhivatalnál.
Jó, tegyük fel eladja nekem olcsón, de akkor már az én nevemen lesz. Majd ha egyszer lesz a hagyatéki, akkor ott már hiába akar bármit is a másik fél, hiszen Nagyi életében azt csinált a saját tulajdonával amit akart. Ezért gondolom, hogy jobban megbékél a másik fél azzal, hogy nincs örökség, mintha pl. egy végrendelet lenne, vagy egy halál esetére szóló ajándékozás...
Szóban az érintett fél lemondott, de nem írta le. És mintha azóta nem így gondolná, vagyis nem Ő, a felesége...szóval védenénk azt, ami a mienk és inkább kerüljön a nevemre még életében a Nagyimnak mint később hadakozzak.
"életében azt csinált a saját tulajdonával amit akart"
Igen, elajándékozza neked MOST! Ezt kell csinálni!
"egy halál esetére szóló ajándékozás... "
Olyan nincs. Azt végrendeletnek hívják, és igen, ott van kötelesrész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!