15 Évesen pénzt keresni?
Figyelt kérdés
Lehet legálisan?
Az egyik amire gondolok az olyan munka,amiért fizetnek,a másik pedig az eladás.
15Évesen mit lehet legálisan eladni? Ha valamit felrakok egy oldalra mert nem kell,akkor kell valahogy igazolni hogy nekem az a tárgy megvan,mert ha kijön az aki megvenné,és nekem nincs akkor megbüntetnének nem?
Ezt hogy,vagy lehet ilyet egyáltalán?
Szlovákiában élek
2011. aug. 27. 15:50
1/11 anonim válasza:
Hát, eladni csak feketén tudsz (magyarul nem adsz számlát)
Mármint tudnál számlázni, csak a számlázott összeg egy részér lenyúlná az állambá'.
2/11 anonim válasza:
vannak ilyen oldalak pl: teszvesz.hu stb. ahol bármit eladhatsz, teszel fel róla képet és kész
3/11 A kérdező kommentje:
Az a 20% már nem számít,tök mindegy,de kellene a lé mert anyámék egy fillért nem adnak
2011. aug. 27. 15:55
4/11 A kérdező kommentje:
2. kommentelő-És akkor a személy ki fog jönni érte vagy én vigyem el?
2011. aug. 27. 15:56
7/11 A kérdező kommentje:
Úristen... de én nem szeretném ha anyámék tudnának róla
2011. aug. 27. 16:04
8/11 anonim válasza:
akkor személyes átvétel egy előre megbeszélt helyen és időben :)
9/11 anonim válasza:
Attól függ mit akarsz eladni. 15 évesen lehet jó üzletnek tűnik eladni a nagypapa régi katonai kitüntetéseit, de ilyen dolgokat az ember nem kótyavetyél el, családi ereklyék, szüleid észreveszik hogy hiányzik kinyírnak miatta (amúgy jogosan). Aukciós oldalakon és apróhirdetésekben legfeljebb tel. számot szoktak megadni, de ma már népszerűbb az e-mailezés, postaköltség meg szerintem Szlovákiában is elenyésző, de Szlovákiából is lehet küldeni a határon túlra viszonylag olcsón csomagot. A fizetés általában előre utalással történik, számlára. Ha van valami junior-számlád a szüleidtől akkor érdemes ellátogatni a bankfiókba és megérdeklődni hogy netes hozzáférést kérhetsz-e a bankszámládhoz, sokkal egyszerűbb (és természetesen neked nem veszik észre a szüleid). Ha nincs számlád akkor tesóét/rokonét/haverét használni nagy rizikó, én nem ajánlanám, először annak a kezdőtőkéje legyen meg biztosan. Egyébként természetesen legális.
10/11 A kérdező kommentje:
Sose volt olyan kártyám,és nem az ősök cuccait akarom eladni mert kinyírnának,hanem olyat amit én csinálok
2011. aug. 27. 16:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!