Mi történne a CHF bankhitelemmel, ha elfogadnék egy külföldi (málta) állásajánlatot, aztán vissza sem jönnék többé?
Helló. Köszi.
1.) Sajnos nem áll módomban gondolkodni, egy konkrét megkeresésről van szó... :)
2.) Az ingatlan értéke 15M, a bank követelése 27M. Ennyiért nem tudom eladni.
EU-n belül ugyanúgy végrehajtható a banki követelés, mint ha itthon maradnál.
Amit tudsz tenni. Elmész külföldre, az itteni ingatlanod bérbe adod, a bérleti díjból fizeted (vagy részben fizeted) a hiteled, ha eljut arra a szintre a hiteled, hogy az ingatlan értéke fedezi azt, akkor az ingatlant eladod, és megszabadulsz a hiteltől.
Sajnos itt nem megoldás, hogy beviszed a bankba a kulcsot, és el van intézve. Az értékesítésből befolyt összeg és a hitelösszeg közötti különbözet továbbra is a te sarad lesz, és a bank érvényesíteni is próbálja majd ezt az összeget.
Én ezt a megoldást javaslom, minden más megoldással csak rosszabbul fogsz járni.
Szerintem ne hagyd elveszni a lakást, az bármikor jól jöhet még.
Add ki bérbe, és fizesd abból a törlesztőt.
Én pont az ellenkezőjét javasolnám.
A törlesztőrészleteket mostmár NE fizesd, az arra szánt pénzt inkább tedd félre.
Több hónap nemfizetés után esetleg lehet egyezkedni a hogyantovábbról a bankkal, bár ha külföldön találsz munkát akkor még mindig jobban jársz a kiköltözéssel (és legalább lesz egy kezdőtőkéd a törlesztőrészletek félrerakásából).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!