Ha egy levél sima elsőbbségi postaként van feladva akkor
adnak róla valami küldemény azonosítót?
Figyelt kérdés
mert nem jött meg így egy levelem ruha volt benne és azt írja ő pedig feladta hogy tudnám leellenőrízni?
2011. aug. 8. 17:40
1/9 anonim válasza:
Elsőbbségiként csak akkor tudja feladni, ha ajánlott a levél, akkor meg nála van az igazoló szelvény, ha jól tudom. :) Neki kell az alapján a postára bemennie, és tudakozványt beadni.
2011. aug. 8. 17:45
2/9 anonim válasza:
Ha elsőbbségiként adták fel akkor ki kellett tölteni róla az elsőbbségi szelvényt.
2011. aug. 8. 17:46
3/9 anonim válasza:
Szia!
Elvileg ki kell tölteni hozzá egy feladó szelvényt, amit lepecsételnek és ragszámot is kap, kérd meg küldje el a másolatát v fotóját v magát a számsort írja meg neked, ez alapján meg tudják keresni!
2011. aug. 8. 17:47
4/9 anonim válasza:
Rosszul tudja az első. Elsőbbségi levélként feladható a küldemény, ez esetben nem lesz könyvelt levélpostai küldemény, az útja nem követhető nyomon, és a feladását sem igazolja semmi...
Ahhoz, hogy nyomonkövethető legyen, ajánlottan kell feladni - ekkor is kérhető az elsőbbségi levélkezelés.
De ha csak sima levélként, elsőbbséggel adta fel, akkor vagy elhiszed neki, vagy nem...
2011. aug. 8. 17:47
5/9 anonim válasza:
Nem, a sima küldeményeket nem regisztrálják (akkor sem, ha elsőbbségi). Ezért is szokták a különböző aukciós oldalakon (teszvesz, vatera) is írni az eladók, hogy az ilyen postázási módot csak saját felelősségedre válaszd, mert nem lehet kerestetni, ha eltűnik. Ha fontos a csomag nem éri meg spórolni azon a 225.-Ft-on (ajánlott díj).
2011. aug. 8. 17:48
6/9 anonim válasza:
nincs hozzá küldeményazonosító
első, az elsőbbségi különszolgáltatást nem csak ajánlott levélhez lehet kérni
kérdező, te meg tanuld meg, minden t ajánlva és levélszekrénybe nem kézbesíthető jelzéssel kell kérni
amennyiben te így kérted, vagy előre tudtad, hogy nem ajánlva lesz feladva, a te tanulópénzed az eset
ha ajánlott levelet fizettél és simán küldte, akkor kérd vissza a pénzed
2011. aug. 8. 17:48
7/9 anonim válasza:
Csak akkor van róla papír, ha kért számlát. Én is szoktam dolgokat feladni (vaterázom), de pont ezért jobban szeretem az ajánlva küldést. Drágább, de nyomon követhető. Ha a vevő nem ajánlva kéri, akkor meg kérek a nevére a feladásról számlát.
2011. aug. 8. 17:49
8/9 anonim válasza:
Így van. Elsőbbségiként bármikor feladhatom, arról nem állítanak ki külön szelvényt, csak, ha kérek mellé ajánlottat, vagy tértivevényes feladást.
Max. elhiszed neki.
2011. aug. 8. 17:49
9/9 anonim válasza:
"Csak akkor van róla papír, ha kért számlát. Én is szoktam dolgokat feladni (vaterázom), de pont ezért jobban szeretem az ajánlva küldést. Drágább, de nyomon követhető. Ha a vevő nem ajánlva kéri, akkor meg kérek a nevére a feladásról számlát."" és azzal mit bizonyítasz, ha kérsz számlát? semmit, bármikor kérhetsz bármilyen levél feladásakor bárki nevére
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!