Mi lesz a családokkal 2015-ben?
Hát igen 3 év múlva rádöbbennek a családok,hogy olyan lakást vásároltak,amit nem engedhettek meg maguknak SOHA...
Sajnos nem kellene egy kétkeresős családban luxusnak lennie egy saját háznak,de a jelenlegi Magyarországon az.
Nekünk van egy 50 négyzetméteres,hitel nélküli lakásunk.Ismerőseim sorozatosan nem értik,hogy 2 kisgyermekkel miért nem veszünk családi házat.Igaz ők jelenleg 90-150000 Ft-ig fizetnek lakáshitelt átlag 200 00 Ft-s jövedelemből.Sírva jönnek ki a bankból,de még mindig nem értik ha azt mondom,hogy nem engedhetünk meg magunknak 3-4 milliós hitelt.
3 év múlva majd megértik....
ma 10:01
Mondjuk én azt sem értettem soha, hogy 50 nm miért pici?
Egy konyha 4 nm, egy étkező 8 nm, egy nappali 12 nm és egy fürdő megint 4-5 nm. Marad 2x 10 nm szobának, ami azért valljuk meg nem pici egy hálónak.
Persze, kényelmesebb, ha minden gyereknek külön szobája van, meg van dolgozószoba, meg konditerem a pincében, de azért az már bőven luxus...
"csak a birka magyar tűri. Csak egy hónapig senki nem fizetne... [...] Jobb lenne,ha a zsebünkben tartanánk a lóvét"
Tarthatod a zsebedben, de majd egyből nem tűnik ez majd jó ötletnek, ha kilakoltatnak az elárverezett lakásodból! Tehát nem lesz hol laknod. De örülhetsz, a bank is bezár. Fúúúúú de jóóó! Így majd legalább nem kap hitelt a munkahelyed, úgyhogy az is bezár. Tehát nemcsak lakásod, de pénzed sem lesz. De ez ne izgasson, mások munkahelye is be fog zárni, úgyhogy nem lesz, aki árut termeljen a boltoknak. Így üresek lesznek a polcok, és téged nem fog zavarni, hogy nincs pénzed, úgysem tudnád elkölteni.
Szép új világ...
Érdekes, hogy azon senki nem gondolkozik, hogy esetleg többet kellene dolgozni? Hogy esetleg nem kellene ellógni a munkaidőt? Hogy ha termelékenyebbek lennénk, ha jobbat, piacképesebbet tudnánk előállítani, akkor mindenkinek jobb lenne? Neeeem! Csak arról van szó, hogy mindenki más fizessen helyettünk! A főnök fizessen többet, jelentsen be és érje be kisebb profittal, az állam ne akarjon annyi adót, a vevő adjon többet a portékánkért, a fodrász adjon számlát! A bank meg pusztuljon persze, de azért előtte adja vissza a megtakarításainkat, ugye!
10:21-est én sem tudom hol él. Valószínűleg egy vállalkozó, vagy valahol vezíííír, és kevesli a dolgozóitól a napi 12 órás munkát, ahol 4 óránként (dudaszóra) elmehetnek 1,5 percet pisilni, a túlórát nem fizetik ki, az ebédidőt minden szombaton plusszban ledolgoztatják, védőruha nincs, fizetés majd nagypénteken, a család (mivel csak az ajtóban találkoztok naponta) éljen nélküled.
Biztos, hogy a másik oldalon vagyok, mert én csak ilyeneket tapasztalok. Ja... és közben fogjam be a pofám, amikor végre! kinyitom.
Pedig a 10:21-esnek igaza van, csak a sorok között kellene olvasnotok, és megértitek a mondanivalóját.
A szemét bank meg be akarja tartani a szerződést, és ugyanezt elvárja a másik féltől is, hihetetlen.
Én tényleg sajnálok néhány hitelest, mert valljuk be, munkanélküliként, bevétel nélkül hitelt törleszteni elég nehéz, de rengeteg feleslegesen felvett hitel van, azok meg is érdemlik, hogy bebukják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!