Jogos ez, kifizettetheti a társasház ezt?
Figyelt kérdés
2005-ben vettem egy lakást, amiről nem tudtam, hogy a vízórája csak a konyha vízfogyasztását méri, fürdőt, külön wc-t nem. Most a vízmérős és nem vízmérős közös költség közötti különbséget akarja visszamenőleg megfizettetni, kb 250.000 Ft. Lehetséges ez?
A lakásban albérlők laknak.
2011. aug. 2. 15:21
1/9 anonim válasza:
Sajnos lehetséges, és jogilag is teljesen rendben van, hiszen olyan fogyasztást akar veled kifizettetni, amit igénybe vettetek, de nem fizettetek eddig érte. :(( Ezt a békát sajna le kell nyelni. Esetleg annyiban lehetne velük egyeztetni, hogy ne 2005-ig visszamenőleg, hanem csak mondjuk az utolsó 2 évre.. Mondjuk ez se igazságos, de hátha méltányossági alapon belemennek.. De a tényállás szerint igen, fizetni kell :(
2/9 anonim válasza:
nem kötekedésből, de nem találtad kevésnek a fogyasztást hónapról hónapra? Az én lakásomban is albérlők laknak, de tudom, hogy mi a reális fogyasztás minden téren, ha nem annyi lenne, addig nem nyugodnék, amíg ki nem derítem az okát, pont azért, hogy ne követelhessenek rajtam utólagosan ennyi pénzt. Szerintem reális, kifizettetheti, hiszen elfogyasztotta valaki azt a vizet. Az más kérdés, hogy ezt kinek és milyen időközönként kellett volna megfizettetnie, kaptál-e felszólítást korábban, bármit.
3/9 anonim válasza:
Ja, és hát ha albérlők laknak benne, akkor lehet, bele se mennek a méltányosságba, hiszen az albérleti díj nektek "tiszta haszon" akármire is költitek. Pár havi albérleti díjból kijön az összeg.
4/9 A kérdező kommentje:
Olyan 6e volt két havonta, ketten laknak benne, nem tűnt fel, hogy ez kevés. Pici lakás, hétvégente nem igazán vannak otthon. A méltányosságot megpróbálom, köszi!
2011. aug. 2. 15:36
5/9 A kérdező kommentje:
Felszólítás, hivatlaos megkeresés nem volt, telefonon hívott a közös képviselő.
2011. aug. 2. 15:38
6/9 anonim válasza:
És hogy derült ki ez az egész így 6 év távlatából?
7/9 A kérdező kommentje:
Valami vízóraellenőrzés volt, meg a közös képviselő sokalta a ház (pl takarítás) vízfogyasztását.
2011. aug. 2. 16:36
8/9 anonim válasza:
Próbálj meg egyezkedni (kedvezményt) vagy részletfizetést kérni, de kibújni sajnos nem tudsz alóla. :(
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!
2011. aug. 2. 16:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!