Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ügyvédet hogy lehet ellenőrizni?

Ügyvédet hogy lehet ellenőrizni?

Figyelt kérdés

Albérletet akarok kivenni, és nem akarom, hogy átverjenek ezért csak ügyvéd által írt szerződést kötök. De az ügyvédtől kérhetek igazolványt vagy valamit hogy igazolja magát?

Persze tudom hogy ami számít az maga a szerződés, arról meg a másik kérdésem, hogy kb mennyibe kerül egy másik ügyvéddel átnézetni?

2011. júl. 28. 17:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem vagy kicsit paranoiás? :P

Egyébként Ügyvédi Kamaránál lehet utánaérdeklődni.

Más ügyvéddel meg meg lehet nézetni, de valószínűleg mind azt fogja mondani, hogy az a másik egy értéktelen szemét, dobd ki a fenébe, majd amit ŐŐŐŐŐ csinál (és neki fizetsz érte), na az lesz a jó.

Olyan, mintha más-más orvoshoz mennél el a nátháddal, aztán különböző gyógyszereket írnának fel neked. Közben meg mindegyikben ugyanaz a hatóanyag van.

Hát a jog is ilyen, több oldalról is meg lehet közelíteni egy kérdést, a fontos, hogy a lényegi tartalmi elemek benne legyenek a szerződésre.

De konkrét szerződésminta annyiféle van, ahány ügyvéd, mindegyik a saját maga által szerkesztettet szereti használni.

2011. júl. 28. 17:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem tudom hol hallottam hogy ha valaki paranoiás még nem biztos hogy nem is üldözik:)

Már volt olyan ismerősöm akit nagyon(de nagyon nagyon)átvertek, és 5 milliója bánta.

Igazából nem is azt akarom megnézetni, hogy az ügyvéd szerint mennyire baró a szerződés, hanem, hogy a recept nem-e úgy van összerakva, hogy ordít a csalás.

Mivel én nem értek a joghoz, hiába olvasom el, mintha egy kecske elé tennéd a Bibliát.

2011. júl. 28. 17:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Az ügyvéd írja meg a szerződést, és közjegyző előtt írjátok alá. A közjegyző felolvassa, és elmagyarázza emberi nyelven, hogy mi áll a szerződésben, és előtte kell aláírni. Ez így a továbbiakban OK lesz, csak borsos ára van.
2011. júl. 28. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!