Szerintetek mi lesz a magyar eurón?
Szerintem:
1 cent - Gömböc
2 cent - Rubik-kocka
5 cent - Puli
10 cent - Árpád fejedelem
20 cent - Mátyás király
50 cent - Szent István
1 euro - Lánchíd
2 euro - Parlament
"És mint tudjuk egy királyságban mindig a király képe van az aktuális használatban lévő pénzen!"
Hát ez nem teljesen igaz, mert a spanyol euroérmék közül csak a 2 és 1 eurón van I. János Károly király, az 50, 20, 10 centeken Cervantes, az 5, 2, 1 centeken pedig a Santiago de Compostela-katedrális látható.
A Monaco-i érméknél az alábbi a helyzet:
2 € 1. sorozat: III. Rainier herceg 2. s.: II. Albert h.
1 € 1. s.: III. Rainier h. és II. Albert trónörökös 2. s.: II. Albert h.
50, 20, 10 cent 1. s.: hercegi pecsét 2. s.: II. A. h. monogramja
5, 2, 1 cent 1. 2. s.: hercegi címer
Tehát a megállapításod téves.
Az én állításaimmal te aztán nem fogsz viccelődni!!!!!44444
Thaiföldön bezzeg minden pénzen a királyi család képe van!!!!! Az egy rendes királyság! Nem úgy mint a gagyi Spanyolok!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!44444444444444
Nem vitatkozom!!!!! Befejeztem!!!!44
Lol, másik 70-es :D
A görögöknek is megvannak a eurófigurái, de ajánlanám nekik új motívumként a sz@ros bilit.
Pár év (hónap?) múlva ehhez csatlakozhatnak a spanyolok is, meg a portugálok, meg talán az olaszok és az írek, úgyhogy esetleg a csillagokat is le lehetne cserélni a zászlón erre, mint egységes európai motívumra.
Javítanék:
1 cent - Magyarország térképe
2 cent - Szent korona
5 cent - Magyarország címere
valamint:
50 cent - Szent István és a monogramja
Ezeket amiket most írtál csak tippeled, vagy utánanéztél valahol?
Én nem igazán rajongok az Unió ötletéért, szóval Szt. Istvánt, mint államalapítóként tisztelt királyunkat nem tenném euróra. Viszont - ha sokan nem társítanák az egyik politikai oldallal, hanem tényleg mindenki a magyar nép egyik jelképeként kezelné - akkor szívesen látnám a turulmadarat valamelyik nagyobb értékű érmén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!