A cigányok mire költik a segélyt?
Lehet, hogy rossz kategória.
Meghallottam 2 cigány kislány beszélgetését és az egyik mondta a másiknak, hogy éhes, de nincs otthon ennivaló. Közben az anyjuk már a 6. gyereket várja. Hova teszik ezek a pénzt?? Nagyon megsajnáltam a kislányokat, mert ők nem tehetnek róla...
mercédeszre meg BMW-re: D pont olyan helyen lakok ahol elég sok van belőlük:) Minden családnak jut 1-1;)
Meg persze "apróságokra" cigi,pia...alap
Nekem az a tapasztalatom, hogy segélyosztáskor semmi sem drága nekik. Gyakran láttam, hogy a boltban sokféle csokit, üdítőt, stb...megvesznek (tehát csupa létfontosságú dolgokat). Valószínűleg gyorsan elverik a pénzt, aztán meg éheznek. Kisboltokban is előszeretettel vásárolnak, ahol minden sokkal drágább, mint egy nagyobb boltban.
Tapasztalatból mondom ezt, Borsod megyében nőttem fel.
Mindig kapnak vmi segélyt! A bevásárlóközpontokban már néha magyarok se járnak, mert dolgozunk, aztán nem jól élünk, de a cigányok a segéjből jobban élnek. Úgy bevásárolnak...pfff.
Akkor a húsboltban a magyar ember már meggondolja, hogy mit vegyen, de éppen egy hete láttam, hogy 4 bazi, de bazi nagy táska húst vett és egy bazi nagy táska füstöltet egy cigány asszony.
Aranyláncokra, szép ruhákra, költik a pénzt. Sőt már merci bmw is előfordul náluk. Új bicajuk van a kölyköknek. Új mobil.
Ingyen van nekik a jogsi!
A továbbtanulók ösztöndíjat kapnak még a szakmunkásban is röhejes átlagra!!!
A suliba a bejárást az önkormányzat fizeti.
TB-t az önkormányzat fizeti, mint szoc. rászorulóknak!
Ingyen kaja a menzán! (Én régen, mint sok magyar gyerek pénzért kajáztam-pedig nem vagyunk gazdagok, sőt, csak persze nem rászorulók, a cigányok meg ingyen. Kicsi volt az ebédlő a menzán és előbb a cigányok ettek, mi meg vártunk rájuk. "Ettünk, Ittunk jó laktunk!"- még mindig emlékszem, hogy egy cigány fiú így jött ki, és én meg a társam éhesen vártunk, hogy legyen szabad hely. Na nem is voltam sokáig menzás.
Cigányokat ki látott már sárga csekkel sorban állni a postán?????
Én komolyan nem!
Elköltik Mercire meg aranyrudakat vesznek a nyakukba... játékgép..kocsma... :(
DE! ismerek olyan cigány családot, ahol ezekre egy fillért nem költenek! a gyerekek iskolába járnak, tiszta ruhában, ennivaló mindig van a gyerekeknek...pedig nem sok pénzből élnek,ha szűkösen is , de megvannak!
bár úgy veszem észre, hogy ez (sajnos) nem a nagy átlag :(((
Habár nem kedvelem a cigókat, azért az alap segély (pl családi pótlék - kb 12500/gyerek) nem egy húdenagy összeg, megélhetésre a mi szintünkön nem lenne elég.
Szerintem többynire alapvető élelmiszerre költik - jó esetben.
Rossz esetben, ahogy az előttem lévők is írták, nem "okosan" osztják be, hanem szórják (csoki, nyerőgép, cigi, pia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!