Hogy a fenébe lehet az, hogy a déli EU-s országok pénzügyi gonddal küszködnek?
Voltál már nyaralni ezen országok bármelyikében?
Figyeld meg: ott a kora délutáni órákban rendszeres a szieszta, és ezt komolyan be is tartják. Olyankor nem dolgozik a takarítónő, se senki: szieszta, alszunk, oszt jónapot.
Nem ám, hogy napi 12 órázás, meg hasonló, mint a magyar rabszolga-munkaerőnél, amelyik ezt természetesnek veszi.
Meg volt nemhogy 13. havi, de 14., 15. havi bér, majdnemhogy 30 évesen mehettek nyugdíjba a közszolgálatban dolgozók, nincs egy normális közhiteles ingatlannyilvántartásuk, mert pl. Athénben vagy 2000 úszómedence van bejelentve, aztán közben gyakorlatilag mindenkinek van a kertjében.
A bevételi-kiadási mérleget is rendszeresen meghamisították, mert "úgyse derül ki".
Aztán most gebasz van. Most kiderült.
Nyilván az eddig lazsáláshoz, korrupcióhoz, kummantáshoz szokott lakosságnak ez sokkot jelent, hogy ezentúl azt kell csinálni, mint bármely más államnak.
De vagy megszokják, vagy megszöknek, nincs más választásuk.
Nálunk is, más nyugati országokhoz képest, elég lazán veszik a munkamorált. De nálunk soha nem volt az a lazaság, ami a mediterrán országokban. Meg mi nem is vagyunk eurozóna tagok, mi más pénzügyi eszközöket is felhasználhatunk még a kompenzációra, ami ott nincs, mert az EU által központilag szabályozott.
Na, látom, valami hithű marxistával akadtam össze... már csak a roh.adt imperialista-kapitalista-trappista kitétel hiányzik.
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy valami nagyon oda vagyok a mai rendszerért.
De ajánlom figyelmedbe Hofi poénját a nyolcvanas évekből: "tudod, én rájöttem, hogy az a baj, hogy ide mindig minden begyűrűzik... ide a begyűrűzés is begyűrűzik.. csak azt nem értem a nyomott agyammal, hogy akkor mikor azoknak a roh.adt imperial-kapitalistáknak..jól ment..na, az mért nem tudott ide begyűrűzni...egy hétre, próbából?"
De már Horthyék, meg a többi más berendezkedésű állam is elég nagyot szívott az 1929-es gazdasági világválsággal, attól függetlenül, hogy ki volt hatalmon. Hát ezt nem vagy képes észrevenni, akkor bizony te vagy igen-igen hülye.
Lol, munkanélküli segélyt, azt. Diplomám van, és ÉN nappal dolgozok, este meg pihenek, marha. Nem éltetek semmit, de megélek, nem is hitelből, szemem meg van.
Na, további jó dühöngést, törlöm is ezt a megválaszoltak közül.
"Diplomám van"
Na ezen jót röhögtem. Marha büszke vagy rá. Mintha nem lennének diplomás munkanélküliek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!