Egy marketinges mit csinál pontosan?
Rengeteg mindent :) Különböző szakterületek vannak még ezen belül, így pl.:
- kampányokat tervez (mikor, hogyan, milyen eszközökkel kell eladni a terméket)
- kommunikációt tervez (meghatározza, hogy mit és hogyan mondjunk el a termékről úgy, hogy az a lehető legjobb eredményeket hozza)
- telefonos hívásokat menedzsel (pl. kimenő értékesítések)
- értékesítési eredményeket menedzsel
- meglévő ügyfélkört menedzsel
stb, stb. nagyon szerteágazó, de jellemzően a termékkel, annak kialakításával, eladásával, eredményeinek mérésével, elemzésével foglalkozik.
Rendkívül nagy teherbírást, és kreatív gondolkodásmódot igényel.
Azért akarok marketinget tanulni mert a suliban is tanulunk marketinget csak nagyon alapszinten, amiből nem tudom pontosan hogy mit lehet ezzel dolgozni. :)
Nagy teherbírást igényel? :O Hogy érted?
A kreatív gondolkodásmóddal nincs baj, de nem tudom hogy a nagy teherbírás mit takar ezzel kapcsolatban.
Mik még azok a jó szakmák ami kereskedelemmel kapcsolatos?(közgazdászon kívül, mert a számolásokat nem szeretem -.- )
A nagy teherbírás alatt azt értem, hogy irtóan sokat kell dolgozni :) (itt természetesen a vezető és menedzser beosztásokra gondolok).
Azt biztos tanultad már akkor te is, hogy leginkább a marketing határozza meg egy cég, és annak minden területének működését (nagyon leegyszerűsítve, azaz mindenhol a marketing szempontok kell domináljanak), melynek eredményeképpen hatalmas mennyiségű információval kel dolgozni, folyamatosak a változások.
Azt mondják a szakemberek, hogy általában 3-5 évet lehet kibírni marketing osztályon, mert annyi energiát vesz ki az emberből, hogy afelett már csak nagyon kevesen bírják.
Magyarul 10-16 órás napi munka...(ezt 8 órában egyszerűen nem lehet). Én 7 évet húztam le a multi marketingjén, nemrég szálltam ki, mert már a napi 20 órához közelítettem, és akkor azt mondtam, hogy már nem csinálom tovább. Most egy másik multi marketing osztályába sikerült bepillantást nyerni, nincs sok változás.... :)
Nem akarom elvenni a kedvedet tőle, mert gyönyörű szakma,és folyamatosan fejleszti az embert!!!
Persze mindemellett keresni jól lehet vele!
Azt javaslom, hogy akkor válaszd, ha kifejezetten érdekel ez a téma.
Emellett a közgazdász, pénzügyes szakok lehetnek még érdekesek egy ambiciózus fiatalnak aki meg is akar élni valamiből a jövőben :)
Sok sikert a választáshoz!
Hát hallod, most elgondolkoztattál, de inkább legyek tisztában vele :(
Az a gondom hogy nem tudom hogy a szakok mit jelentenek, hogy mi leszek én ha leteszek egy-egy szakot.
trolololololololololololololololololololololololol ololololololololololololololololololololololololol ololololololololo
yeyeyeyeyeyeyeyeyeyeye
ohohohohohohohohohoho
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!