Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy marketinges mit csinál...

Egy marketinges mit csinál pontosan?

Figyelt kérdés
Lassan jön a továbbtanulás és marketinget akarok tanulni. Mit csinál egy marketinges?
2011. júl. 11. 14:47
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Miért akarsz azt tanulni, ha nem tudod, hogy mit csinál?
2011. júl. 11. 14:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Rengeteg mindent :) Különböző szakterületek vannak még ezen belül, így pl.:

- kampányokat tervez (mikor, hogyan, milyen eszközökkel kell eladni a terméket)

- kommunikációt tervez (meghatározza, hogy mit és hogyan mondjunk el a termékről úgy, hogy az a lehető legjobb eredményeket hozza)

- telefonos hívásokat menedzsel (pl. kimenő értékesítések)

- értékesítési eredményeket menedzsel

- meglévő ügyfélkört menedzsel

stb, stb. nagyon szerteágazó, de jellemzően a termékkel, annak kialakításával, eladásával, eredményeinek mérésével, elemzésével foglalkozik.

Rendkívül nagy teherbírást, és kreatív gondolkodásmódot igényel.

2011. júl. 11. 15:18
 3/6 A kérdező kommentje:

Azért akarok marketinget tanulni mert a suliban is tanulunk marketinget csak nagyon alapszinten, amiből nem tudom pontosan hogy mit lehet ezzel dolgozni. :)

Nagy teherbírást igényel? :O Hogy érted?

A kreatív gondolkodásmóddal nincs baj, de nem tudom hogy a nagy teherbírás mit takar ezzel kapcsolatban.

Mik még azok a jó szakmák ami kereskedelemmel kapcsolatos?(közgazdászon kívül, mert a számolásokat nem szeretem -.- )

2011. júl. 12. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:

A nagy teherbírás alatt azt értem, hogy irtóan sokat kell dolgozni :) (itt természetesen a vezető és menedzser beosztásokra gondolok).

Azt biztos tanultad már akkor te is, hogy leginkább a marketing határozza meg egy cég, és annak minden területének működését (nagyon leegyszerűsítve, azaz mindenhol a marketing szempontok kell domináljanak), melynek eredményeképpen hatalmas mennyiségű információval kel dolgozni, folyamatosak a változások.

Azt mondják a szakemberek, hogy általában 3-5 évet lehet kibírni marketing osztályon, mert annyi energiát vesz ki az emberből, hogy afelett már csak nagyon kevesen bírják.

Magyarul 10-16 órás napi munka...(ezt 8 órában egyszerűen nem lehet). Én 7 évet húztam le a multi marketingjén, nemrég szálltam ki, mert már a napi 20 órához közelítettem, és akkor azt mondtam, hogy már nem csinálom tovább. Most egy másik multi marketing osztályába sikerült bepillantást nyerni, nincs sok változás.... :)

Nem akarom elvenni a kedvedet tőle, mert gyönyörű szakma,és folyamatosan fejleszti az embert!!!

Persze mindemellett keresni jól lehet vele!

Azt javaslom, hogy akkor válaszd, ha kifejezetten érdekel ez a téma.

Emellett a közgazdász, pénzügyes szakok lehetnek még érdekesek egy ambiciózus fiatalnak aki meg is akar élni valamiből a jövőben :)

Sok sikert a választáshoz!

2011. júl. 12. 18:59
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát hallod, most elgondolkoztattál, de inkább legyek tisztában vele :(

Az a gondom hogy nem tudom hogy a szakok mit jelentenek, hogy mi leszek én ha leteszek egy-egy szakot.

2011. júl. 12. 21:31
 6/6 anonim válasza:
4%

trolololololololololololololololololololololololol ololololololololololololololololololololololololol ololololololololo

yeyeyeyeyeyeyeyeyeyeye

ohohohohohohohohohoho

2011. júl. 25. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!