Mennyi tb-t kellene fizetni havonta ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Apunak már kb. 20 éve nincs munkahelye, hivatalosan semmilyen jövedelme nincs, semmilyen segélyben nem részesül és nem is akar igényelni büszkeségből. Tb-t sem fizet azóta. Ő most 59 éves. Ha most szeretne havonta tb-t fizetni, akkor mennyit kellene? Behajtanák az elmúlt 20 évet és akkor egy vagyont kellene fizetni?2011. júl. 5. 22:11
1/8 anonim válasza:
Szintén munka nélkül, szintén segély nélkül én havi 5100Ft-ot fizetek.
De én azóta fizetem, mióta kötelező, úgyhogy a behajtás részt nem tudom.
2/8 anonim válasza:
20 év alatt soha nem volt orvosnál,és soha nem szedett gyógyszert sem???
3/8 anonim válasza:
húú..bocsi de szerintem nem is akar dolgozni
de ez más kérdés.
nyugdíja sem lesz így szinte semmi
lehet hogy behajtják rajta lehet hogy nem
szerintem kérdezd meg az illetékeseket.
4/8 anonim válasza:
ballagjatok el együtt az önkorm.szoc osztályára, és kérjetek támogatást - akkor kap valamennyit, (~20ezer), és a tb-t is fizetik!!! ha orvoshoz kellene mennie, akkor fontos. Valószínű valamennyi adóság van ott, de ha fizeti az önk. akkor jár attól a perctől az orvosi ellátás. (nem hajtják be, sz.csak ha lesz munkahelye...)
5/8 anonim válasza:
van, akin behajtják van akin nem, szerencse kérdése talán. Amúgy ilyen esetekben jellemzően pont nem érdekel senkit, hogy van-e munkahely, meg van-e miből fizetni, valahogy úgy is megoldják, hogy ne maradjanak mínuszban.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Apu eddig állattartással foglalkozott,de ma már lehetetlenség ebből megélni,más végzettsége nincs, makacs ember, az önkormányzathoz nem akar elmenni segélyért,amivel megnehezíti a dolgunkat, mi nők tartjuk el, anyu,mama,én. Persze segít otthon sok mindent,de akkor sincs ránk igazán tekintettel. Szerencsére nagyon ritkán betegszik meg, de ha mégis bekövetkezik vmi nagyobb probléma,az is a mi nyakunkba szakad.
2011. júl. 5. 22:58
7/8 anonim válasza:
akkor menj egyedül, és kérd meg a nevében! ilyen nincs!
(mondd visszafelé: csak a mama makacs :)
8/8 anonim válasza:
Ha szoc.járadékot kér,(ami nem 20 ezer)hanem 28.530.-,akkor azért dolgozni kell,közmunkát,minimum 30 napot.Közmunkát el kell vállalni,bármilyen végzettsége is van,mert ha elutasítja,megvonják a járadékot is.Közmunka a közterületek,utcák,utak,takarítása,parkok rendezése,viráglocsolás,és még nagyon sok sok minden.Benne van a tb biztosítás,azt nem kell még külön fizetni.Sajnos napra pontosan tudom,ugyanis pont tegnap délután voltam intézni Én is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!