Milyen pénz ez?! Információk érdekelnének a lent látható papaírpénzről!
Pakolászás során rábukkantam erre a papírpénzre. Az érdekelne milyen származású a pénz, forgalomba van- e még, esetleg régiségnek számít- e. Mennyit érhet, stb.
Minden információt, választ megköszönök.
Ja, és a kép a pénzről saját, én scanneltem be. :)
Jól írja az első válaszadó, ez a pénzen is szépen olvasható. A bosnyák konvertibilis márka váltópénze, a pfenning.
Valamikor a '90-es évekből származik (ha jól emlékszem, '98), és lassan 10 éve nincs forgalomban.
Hogy ma gyűjtőknek mennyit érhet, azt nem tudom. Boszniai oldalakon most rákerestem, ott 3 márkát kért érte az eladó. Az pedig 1,5 €, tehát úgy 400 forint körül van az értéke.
igen, jól emlékeztem,1998. június 22-én adták ki, és 2003. május 31-én vonták ki a pénzforgalomból.
Esetleg azért lehet érdekes a gyűjtők számára, mert nyomdahibás volt ez a széria: jól írva "pfeninga" volna, de kihagytak egy N betűt, így az szerepel rajta (mindkét oldalon, cirill és latin írásmóddal is), hogy "pfeniga".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!