Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csinál egy falu jegyzője?

Mit csinál egy falu jegyzője?

Figyelt kérdés
Milyen végzettség kell hozzá, hány év gyakorlat, és hol.
2011. jún. 17. 08:52
 1/4 anonim válasza:

Leginkább jogi végzettség kell hozzá elvileg, de sok helyen jogi végzettség nélküli jegyzőt vesznek fel. (Ennek az az oka, hogy egy időben kevés volt a jogász, nem volt elég jegyző és módosították a törvényt a képzettségi feltételek tekintetében csak azt felejtették el beleírni, hogy akkor lehet nem jogászt felvenni ha már nincs több jogász, így meg gyakran hanyagolják a jogászokat). Ha nem jogi, akkor azt nem tudom milyen végzettség, gondolom érettségi mindenképp meg esetleg még valami plusz.

Én azt tanultam (szó szerint) hogy a jegyzőnek több mint 3000 jogköre van, szóval ezt most itt nem nagyon lehet teljes körűen felsorolni mit csinál, de többek között néhány településen első fokú építési hatóság, nyilvántartásokat vezet, hozzá kell bejelenteni a változásokat, különféle engedélyeket ad ki (pl. kereskedelemmel kapcsolatban) szóval ilyesmiket csinál.

2011. jún. 17. 09:09
 2/4 anonim ***** válasza:
2011. jún. 17. 09:11
 3/4 anonim ***** válasza:
A legfontosabb ember a polgármester után,de sokkal több mindent kell elvégeznie,felsőfokú végzettsége van többnyire és pártfüggetlen.
2011. jún. 17. 10:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat!
2011. jún. 17. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!