Eladósodás egy ismerősnek felvett hitel miatt! Mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy egy ismerős kicsikart a szüleimből több százezer forintot + 800 000 hitelt, amit majd úgy volt, hogy ő fizet, de a mi nevünkön van. (neki már nem adtak hitelt, annyi volt neki) Én hiába győzködtem őket, hogy ez hülyeség, az az ismerős adott 60 000 Ft-ot belőle, ezért belementek. Most a helyzet az, hogy ő nem fizeti (nem tudja), az egész a mi nyakunkra szakadt, és már ott tart a családi kassza, hogy 600 000-res minusz a folyószámlán, 800 000-res további hitel, + még 2 hitelkártya. Ilyen esetben mit lehet tenni? A család lassan be fog csődölni ez a hülyeség miatt (vagyis már be van). Nem lehet valahogy átíratni az ismerős nevére? Aki tud segíteni, pls írjon valamit, mert kezd egyre kilátástalanabb lenni a helyzet.2011. jún. 15. 21:13
11/16 anonim válasza:
TE voltál észnél...
Ha valaki nem tudja már az eddigi hiteleit se fizetni, akkor miből gondolták a szüleid, hogy most a hatvanadik hitelt majd tudja fizetni? A bankok se véletlenül húznak határt, nekik is érdekük, hgoy visszakapják a pénzt.
Egyébként az ismerős tudni, hogy mikre vett fel hiteleket?
12/16 A kérdező kommentje:
Azt sajnos nemtudom. Alapból sok hitele van, gondolom az évek alatt gyűlt neki össze.
2011. jún. 17. 22:10
13/16 anonim válasza:
Félelmetes ez a helyzet.. De nem tudom elhinni, ha egy 1x-2x-on éves gyerek átlátja ezt az egészet akkor az érettebb, tapasztaltabb szülők miért nem???
14/16 anonim válasza:
Ha az illető korábban nem volt hitelképes, akkor nagy eséllyel most sem az. Még ha át is akarná vállalni a hitelt tőletek, a bank akkor sem engedné. De ugye mivel bizonyítani nem tudjátok, hogy neki vettétek fel a hitelt, így bolond lenne aláírni.
15/16 anonim válasza:
Sajnos az ember manapság már a saját családjában sem bízhat.Tapasztalat.Én is segítettem a tesómnak házat venni évekkel ezelőtt(adóstárs vagyok).Ők 1 évig sem fizették a hitelt,inkább elszórták a pénzt.Több ügyvédnél is voltam.Azt mondták,aláírtam a papírt,ez van.Most a fizum 33%-át vonják életem végéig.De sajna ez még az éves kamatokra sem elég,ami Kb.1.5 milla évente.A tesómék élik világukat,(külföldi nyaralás,autókölcsönzés)...Albérletbe költöztek,mert elveszik majd a házat.Bár a bank 4 éve nem csinál semmit.De persze senkit sem hibáztatok,én voltam a hülye.Szóval aláírtad a papírt,ez így törvényes.
16/16 A kérdező kommentje:
Jelenleg ott tartunk, hogy fizetés után 3 nappal 0 Ft van a családi kasszában. Én a kevéske ösztöndíjból, tesóm a fizetéséből és a nagyszüleim a nyugdíjukból segítenek, ahogy tudnak, de így is van nap, amikor hanyagoljuk az étkezést...
2012. aug. 3. 16:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!