Normális dolog, ha egy boltban mobiltelefon vásárlásakor adásvételi szerződést dugnak az orrom alá?
Figyelt kérdés
Mennyiben más ez, mint egy "sima" vásárlás?2011. jún. 7. 11:42
1/5 A kérdező kommentje:
Vadi új, dobozos készülékről van szó. Plusz egy blokkot kaptam volna, nagy nehezen egy számlát sikerült még kiharcolnom.
2011. jún. 7. 11:44
2/5 anonim válasza:
Az, hogy a számlát nehéz volt kiharcolnod, ha tényleg úgy volt, nem normális.
Az adásvételi szerződés teljesen normális. Téged véd.
3/5 A kérdező kommentje:
Szóval így is működik a garancia/jótállás? Hogyan véd jobban, mint egy számla, pl. amit a MediaMarkt-ban kapok?
2011. jún. 7. 12:43
4/5 anonim válasza:
Milyen bolt? Telefontársaságoknál alapból számlát kapsz. Ha nem telefontársaság, hanem olyan bolt, ahol új készülékeket forgalmaznak, arról is számlát kell adniuk.
Ha használt a készülék, akkor oké az adásvételi, még akkor is, ha ténylegesen soha nem volt használva, de nem a gyártótól szerezte be a bolt, hanem úgy vitte be valaki. Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy a korábbi tulajdonos számlaképes, tehát ilyenkor adásvételit kötnek.
5/5 A kérdező kommentje:
Már nem emlékszem a nevére, a Váci úton egy kis internet rendelős bolt, kb. 2 ember fért be egyszerre. Nem mostanában volt, csak gondoltam rákérdezek, mennyire csináltam hülyeséget. Olyasmi volt a szerződésben, hogy kipróbáltam, működik..
2011. jún. 8. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!