Lehet úgy lakást venni, hogy a tulajdonosnak fizetem részletekben, és nem a banknak?
Ez engem is érdekelne, mert nekünk sincs sok pénzünk.
Érdeklődtem magánszemélyeknél,azt tapasztaltam,kb 90%-uk elzárkózik a részletfizetéstől.
Gondolom nekik is egyben kellene a pénz, na meg egy idegennek részletfizetést felajánlani rizikós.
8millióba kerülne a lakás, a felét megkapná készpénzben, ezt ugye nem kapná meg az albérlőktől, a további 4milliót meg mondjuk 10% kamattal részletre, ügyvéddel, hivatalosan, a lakás lenne a jelzálog, így ha a vevő nem fizet, akkor megmarad a pénze is, meg a lakása is. Így az eladó is jól járna, meg a vevő is, mert elkerülné a bankot.
Ez csak egy példa volt, és csak akkor lehetséges, ha az eladónak nincs szüksége az egész összegre egyben.
Ebbe azért nem megy bele szint senki, mert ha te kifizetsz akármennyit, beköltözöl és bejelentkezel, aztán meg b@szol részleteket fizetni akkor ügyvédes papír ide vagy oda a tulajnak sok-sok év POLGÁRI PERES eljárásába, idejébe és pénzébe telik, amíg titeket kirak.
Amit itt leírsz azt használják ki a lakásmaffiás cigányok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!