Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi annak az oka ha valaki...

Mi annak az oka ha valaki évekkel azután, hogy milliomos lett még mindig spórol a telefonon, benzinen illetve buliban a koktélon?

Figyelt kérdés
Svájcban nagyon komoly, több 100 milliós letét, mellette aranytartalék, tőzsdei befektetés, illetve egy havi szinten cca. 2 milliót profitáló vállalkozás.
2011. máj. 30. 15:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

"Svájcban nagyon komoly, több 100 milliós letét, mellette aranytartalék, tőzsdei befektetés, illetve egy havi szinten cca. 2 milliót profitáló vállalkozás."

Havi 2 millió Ft nem túl sok. Állandó telefonálással, 6 ezer forintos koktélok ivásával, taxizással havi több százezer forintot el lehet verni. A kérdéses személy tud bánni a pénzzel, nem véletlenül milliomos. Nem fogja szórni a pénzt ezután sem, mert nem olyan a hozzáállása.

Egyébként hihetetlen, hogy a szegények mennyi pénzt ki szoktak adni pl. telefonálásra vagy divatcikkekre. Ellenben ismerek pár gazdag embert, egyikre se jellemző a pénzszórás.

2011. máj. 30. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:
gondolom sokan vannak úgy mint én, akiknek az életében nem egyszer érvényesült már az egyszer fenn, egyszer lenn mondás. amikor jobban ment a szekér, akkor sem felejtettem el, h volt idő, amikor szűkösebben éltem. ezt teszi a te ismerősöd is, és szerintem, jól teszi. persze nem szabad átesni a ló túloldalára sem, élvezni is kell az életet, de elszállni, megrészegülni a pénztől nagyon nagy hiba. minden milliárdos (nem nagyképűség, csak a forint inflálódik:( ) akit ismerek, egytől egyig meggondolja, mikor mire költ. szerintem ez a siker egyik titka. tudni kell bánni a pénzzel és igenis (,bár egy kicsit furán hangozhat): tisztelni kell!
2011. máj. 30. 15:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért, mert meg szeretné őrizni és okosabb dologra költeni a pénzét. Becsülendő! Követendő példa.

Nem kevés önuralom kellhet hozzá, és persze olyan attitűd olyan nevelés minta ahol ezt látta. Az biztos, hogy többre viszi és jobban jár mint az aki rongyrázásra költi.

2011. máj. 30. 15:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Miért ne spórolna? Én tehetős családból származom, nem vagyunk ugyan milliomosok, de kb. mindent megengedhetek magamnak, mégsem szórom szét a pénzt. Telefonon, kaján, italokon spórolok mindig. Ilyen fogyócikkekre nem dobálom ki a pénzt. Akinek volt pénze, annak mindig is lesz, mert tud vele bánni, olyan neveltetést kapott. Aki meg újgazdag, az elherdálja... Ennyi.
2012. aug. 9. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!