Milyen támogatást kapok (GyES, GYED, TGYÁS, családi p. stb. ), ha 22 éves vagyok, és még csak 2 hónapot dolgoztam BEJELENTVE, és hónapok óta regisztrált munkanélküli vagyok?
14:00ás vagyok, az orvostanhallgató húga
Csak 180 nap számolható el a tanulói jogviszonyból, mellette kell lenni 180 nap munkaviszony is, hogy jogosult legyen GYEDre. Vagyis, aki nappalin tanul, annak elég fél év munkaviszony.
MÉg mindig 14:00 vagyok
A jogász végzettségű védelmében:
MIvel most jár le a GYEDje, így 2009es jogszabályok szerint szült. Amikor még csak 180 nap biztosítási viszony kellett, így amikor abba számolták bele a 180 nap hallgató viszonyát, így össze is jött neki a jogosultság. Akkoriban, akinek nem volt meg 180 nap bérezett anapja, ahogy neki sem, a minimálbér kétszeresének 30%a volt a központilag megállapított GYED.
De azóta volt egy törvénymódosítás, amiben a Fidesz csak a GYES 3 évét állította vissza, a GYED jogosultságot hagyta 1 éven.
Köszönöm a válaszokat!
A 13:58-as kérdéseire, a párom tanár, dolgozik, és 3 éve élünk együtt. 2 hónappal ezelőttig albérletben, de most vettünk egy házat egy kis kölcsönnel. Úgy kalkuláltuk, hogy még idén meg lesz a pénz az esküvőre is, és tavasszal az is meglesz, és mikor 1 év múlva diplomázom (levelezőn vagyok, mert mikor elkezdtem a sulit, még volt főállásom- csak papíron nem sajnos, hála a kedves főnöknek...), rákészültünk volna a babavárásra. De ezt már az anyukám is megmondta, a gyerek nem akkor fog jönni, mikor az utolsó rózsaszín flitter is felkerül a babszobában, hanem amikor jönni akar... :)
És ez így is lett... csak még kicsit furcsa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!