Bolti eladónak (élelmiszer és vegyiárú) miket kell tudnia?
Valószínű hogy felvesznek munkahelyre élelmiszer és vegyiárú eladónak,viszont nekem bútor és lakástextil eladó a szakmám(is).De ezt is csak tanfolyamon végeztem,ráadásul a pénztárgép kezelést sem tanultuk csak 1*.
Van valahol olyan oldal ahol tanulmányozni lehetne ezt azt?
Amíg pénztárgépet nem tudsz kezelni, illetve kasszát csinálni, addig pénz közelébe ne nagyon menj. Könnyen átver akár a főnök, akár a vevő is.
A másik: termékekkel kapcsolatben mi milyen jellegű termék. Azokről néhány tulajdonságot jó ha tudsz.
Nem tudom, hogy eseleg áruátvétel lesz e a dolgod. Érdemes átnézni, rákérdezni mely terméket, hogy szokás átvenni, mérni, számolni, adminisztrálni, stb.
Hirtelen ennyi.
De szerintem lesz korrektebb, pontosabb válasz is.
Szerintem ne parázz. Bármi, amit megkövetelhetnek tőled azt meg is fogják tanítani (habár ha minimálisan értesz az élelmiszer anyagismerethez, az hasznos).
A pénztárgép kezelését kb 10 perc alatt megtanulhatod, a többit meg gyakorlatban. Ha nem csak te leszel a boltban akkor még segítséged is lesz.
Nincs miért aggódnod, azért ez nem űrkutatás :)
Ui: nekem kis könyvesboltom van, még soha nem volt azzal probléma, hogy a pénztárgépen valami helyrehozhatatlan rosszatt tettek volna. 1-2 apróbb hibalehetőség van, amit gyakorlatban megtanul az ember 1-2-szeri előfordulás után.
Előző voltam.
Még valami: vevőnek NE válts pénzt. Tehát pl miután fizetett azt mondja, hogy ezekért az ezresekért nem adnál egy húszezrest, és leszámolja balra-jobbra előtted, hogy megvan, majd leszámoltatja veled is, stb. Ott van pár trükk amivel a nem jó megfigyelőt átverik, akár egy tízezressel is megrövidíthetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!