Rokkant nyugdijat hogy számolják ki? A 65 % minek a %-a? A nettó, vagy bruttó bér, vagy az utolsó év? Nyugdijnál hány évet lehet megváltani?
nem. a 65% azt jelenti,hogy 65%-ban nem vagy alkalmas munkára, tehát csak 35%-ban igen. Ennek semmi köze az összeghez.
Az életkorod alapján, és a szolgálatban töltött idő alatján számolják ki, hogy mennyi lesz a nyugdíjad.
milyen megváltásra gondolsz? 65%-os rokkant, az nem jelent ám olyan hatalmas rokkantságot (ugye csak 80% felett rokkantnyugdíjas valaki), ennyi %-kal, ha jól tudom, rokkantsági járadékot kapsz, és attól függ, hogy munkára alkalmasnak vagy alkalmatlannak véleményeztek-e, mert ha korlátozottan alkalmas vagy, akkor még kitalálnak neked feltételeket a járadékhoz.
A szolgálati időt pedig kiszámolják neked, és nem az utolsó évet veszik figyelembe!
értem én, de szóval ez jelenleg úgy megy, hogy teljesen rokkantnak csak 80 %-tól számít valaki, és 50-79 % között pedig nem rokkantnyugdíjat hanem rokkantsági járadékot állapítanak meg, csak ott még van egy olyan kitétel is, hogy feltéve, ha alkalmatlan a munkára. mindezt majd a bizottság dönti el.
megváltásnál mire gondolsz? nem értem ...
ha 65 %-ot kapsz, akkor az azt jelenti, hogy annyi az egészségkárosodásod mértéke, de semmi köze a nyugdíjad (járadékod) összegéhez, mert azt a szolgálati idő alapján maj dkülön kiszámolják neked. semmi különös szerepe nincs jelenleg az utolsó évnek, csk annyi, amennyi a többinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!