Ha külföldről rendelek meg egy elektronikai gépet akkor az mennyi idő mire kiszállítják és hogy mennyire biztos az hogy a mit (többi lent) ?
rendelek az lesz benne és hogy ha valami folytán nem működne a gép akkor mit tudok csinálni mert nem sok esélyem van elmenni a boltba és reklamálni a hogy javítsák meg mert garanciális?
$119.99 és ha ez van oda írva az árhoz akkor az most amerikai dollár?
itt a link hogy mit szeretnék venni
Ezt elolvasod és benne van minden válasz. Ha nem érted akkor jobb, ha nem rendelsz külföldről.
Mellesleg szerinte ez a cég nem szállít USA-n kívülre.
Az árra számolj rá +25% ÁFÁ-t és 5% VÁM-ot, mivel EU-n kívülről érkezik!
Ez a cucc itthon újonnan helyi garanciával 55e forint körül van.
120$ + 25% ÁFA + 5% vám = ~ 170 $ + 30-50$ postaköltség, 220-230$ között jönne ki.
Mivel most olyan 200 forint körül lehet venni a dollárt, így ez 46.000 forint. Őszintén 8 ezer forintért én inkább lesétálnék a sarki boltba, ahol ott van helyben a garancia és 10 perc alatt megvagy.
Az lehet, de milyen rossz lesz, ha 1 évi zsebbpénzed kifizeted rá és:
- Ellopják a postán idefele (egyáltalán nem ritka eset)
- Megérkezik, de le van zúzva / össze van törve
- Elromlik, de vissza kéne postázni amerikába, hogy gariztassátok...
Nem érdemes ilyesmit külföldről venni...
100x biztonságosabb.
Én sok mindent rendelek az EU-n belülről (USA annyira felejtős a VÁM és a nagy távolságok miatt...) és ott is ha normál postával jön a cucc (nem maszek csomagküldővel) akkor 10-ből 6 csomaggal van valami gond. 1 elveszik (ellopják a r0hadék postások), 3-at összebarmolnak úgy, hogy bakancsnyomok vannak a dobozon, 2 meg ripityára van törve a "törékeny" felirat ellenére. És akkor hiába vettem egy cuccot jó áron, még ha rutinosan a postás előtt bontom ki a csomagot (így bizonyított, hogy sz@rrá tört) akkor is kifizetik a termék árát jóesetben, a postaköltséget meg buktam...
Annyit voltam már a Magyar Királyi Posta panaszkezelésén hogy arcról ismernek... Már nagyon régen csak csomagküldő-vel hozatok bármit, akkor is ha drágább. Csak úgy már egy csomó mindent nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!