Kulfoldon lakom, lakcimem nincs bejeletett Magyarorszagon. Allando sem ideiglenes. Problemam lehet ebbol? Tehat, sehol sem vagyok bejegyezve Magyarorszagon.
Szabalysertest kovetek el,utana neztem,az osszeget meg nem talaltam meg,hogy mennyi lenne a buntetes.
Tudom a leveleimet sem kapnam meg.
he????????
1 ha külföldön élsz, akkor nem is lehet magyar lakcímed, semmilyen...ehhez az kell, hogy a lakcímnyilvántartóban jelezd, hogy külföldre költözöl, ekkor le kell adnod a magyar hatóságoknak a személyid és a lakcímkártyád (csak útlevélre leszel jogosult)...ha a bejelentési kötelezettséged elmulasztod, akkor akár szabálysértési eljárást indíthatnak - de nem fognak
2 ha külföldön élsz, akkor az ottani hatóságok felé bejelentési kötelezettséged van...más és más okmányra van szükséged minden országban (EU-n belül mondjuk kb ugyanarra) - ennek a bejelentési kötelezettségnek az elmulasztásával már kőkemény bírságok és akár kitoloncolás is járhat (szintén országfüggő)....
3 magyar okmányokat semmilyen külföldi hatóságnak nem kell leadni!!!!!!!!!!!!!
"ez nem egészen így van "
Próbáld meg egyszer úgy beadni a lakcím módosítás kérelmet, hogy semmit nem írsz az új lakcím helyére:P
A hivatal weblapjára kitett táblázat szerint 394 lakcím nélküli ember van az országban.
Ez nem túl sok a majdnem 10 millióból.
Az allando lakcimem a szuleimnel van.Nem jelentkeztem ki,nem is foglalkoztam ezzel a dologgal,annak idejen amikor kijottem.
Nem terveztem ilyen sokaig a kulfoldi eletet.
Viszont a TB-t folyamatosan fizetnem kellene.Errol kaptam most egy levelet,hogy fizessek be egy nagyobb osszeget.Nos ezt nem akarom fizetni otthon,mivel nem is elek Magyarorszagon.
Kulfoldon persze van lakcimem,hamarosan allampolgar leszek,de nem szeretnenk itt elni,kb.meg egy evet.
Tehat,itt nem adtam le a szemelyit a nagykovetsegen,otthon akkor amikor kijottem,nem jelentkeztem ki,ez a problema ,a TB osszege pedig csak ketyeg.A szemelyimet nem akarom leadni senkinek sem .Ezert akarok a szuleimtol kijeletkezni.
Nem tudtam,hogy csak ugy lehet,hogy megadsz egy masik lakcimet. Itt irta meg valaki,hogy ne irjak az uj lakcimhez semmit.Megprobalom.
Koszonom a valaszokat!
Ja, es nem hitel miatt akarom ezt meglepni..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!