Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Annak, aki meskán árulja a...

Annak, aki meskán árulja a dolgait tényleg számlát kell adnia minden egyes eladott darabról?

Figyelt kérdés

(annak, aki nem ismerné : www.meska.hu)

Egy fórumon olvastam, hogy egy apehes próbavásárolt egy meskán áruló nőtől és a nő nem adott számlát, erre az apeh megbüntette asszem 30 000 Ft-ra. Írták még a fórumon, hogy többen utánanéztek ennek, megkérdeztek hozzáértő embereket és eltérő információkat kaptak. Elolvastam a meska szabályzatát és sehol egy szó sincs arról, hogy az eladóknak számlát kéne adniuk.

Ez azért fontos nekem, mert 18 éves vagyok, gimnáziumba járok, szerintem érthető ha nem tudok számlát kiállítani (nincs cégem stb). Kérdem én, akkor hol adjam el a munkáimat? Vásárok csak bizonyos helyeken és időkben vannak, ha az iskolában kezdeném el árulni, akkor megbüntethetnek (úgy tudom ilyen oktatási intézményben nem lehet csinálni, de ha lehetne, akkor se hordanám be minden nap a cuccaimat), igazából népszerűsíteni se nagyon tudom magamat (faluban élek), csak a neten való eladás lenne jó. Próbáltam már azt is, hogy egy üzletbe beadtam, hogy árulják (persze feketén), az árakról is megegyeztünk, de nem sült ki semmi jó belőle. Más is van ilyen helyzetben, mint én? Szerintem nem vagyok egyedül a problémával.

2011. máj. 2. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Itt arról van szó, hogy ha a meskán,ebay-en,veterán eladsz egy-két dolgot, az nem kereskedelem.

De ha folyamatosan fent vannak áruid és folyamatosan árulsz,akkor az.

A befolyó pénz pedig jövedelem. És a jövedelem után pedig adózni kell.

2011. máj. 2. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:
egyetértek az előttem szólóval, és nem a meska szabályzatában, hanem az ADÓTÖRVÉNYEKBEN VAN EZ leirva. Ha rendszeresen árulsz az üzletszerű, és kereskedelem. Tekintve hogy a meskán elvileg saját készítésű ÚJ dolgokat adsz el, elvileg már az első darab is adóköteles lenne... Idő kérdése, mindig vannak az apehnál slágertémák ez az egyik kedvencem várok még egy kettőt és sztem tömegesen be fog indulni a bírságolás
2011. máj. 2. 17:42
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

ezek szerint mostanában rászálltak az ilyen oldalakra mint pl meska vatera stb? inkább meg se próbáljak számla nélkül eladni?

2011. máj. 2. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Megérzésem szerint mostanában fognak....
2011. máj. 3. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Magánszemélyként nyugodtan árulhatsz (évi 800e ft-ig adómentes)amennyiben vállalkozóként vagy jelen(internetes kereskedelem)akkor valóban minden eladott darab számlaköteles.Röviden ennyi.
2011. máj. 5. 14:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is szeretnék a Meksán árulni, de megillyedtem én is ettől. Most munkanélküli vagyok, és próbálkoznák ezzel azzal, nem szeretek apukámtól pénzt kérni ennyi idősen. De 0 jövedelemmel muszáj.

Tehát ha jól értettem az utolsót, ha csak kb.3000 Ft jövedelmet bonyolítanák le egy hónapban, akkor nem kéne adóznom, tehát akár még piacra vagy ilyen helyekre is mehetnék árulni, számlaadás nélkül.

Valahogy úgy képzelném el ezt, mint Józsi bácsi, aki árulja az otthoni kis eprét, hogy kis plusz pénzt kapjon. Ennyiért ős se tud könyvelőt fogadni.

Értem én, hogy fontos az adózás, de az ember megfog minden kis dolgot, ha nincs munkája, és próbálkozik, hátha ki tud mozdulni a holtpontról. De pár ezer, vagy akár 10.000 Ft os bevételnél még nem tud mondjuk könyvelőt fizetni. És akkor ott van még az adó, meg a tb stb, és a végén több pénz megy el, mint amennyit keresett.

Pedig nagyon kéne valami, arra az átmeneti időre még az ember próbál valamit beindítani, mert ez egy lehetőség lenne arra is, hogy hátha ennek kapcsán jönnek rá, hogy milyen kreatív az ember, és valami kreatív munkánál ez előny lehet.

Ez az államnak is jó, mert akkor az ember nem segélyért tartaná a kezét. meg akkor se, ha tudna mondjuk pár tízezer forintig adómentesen árusítani.

2011. aug. 9. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!