A nyugdíjba csak a 8 órában ledolgozott napok számítanak, vagy a részmunkaidő is?
Figyelt kérdés
Bővebben: ha mondjuk 2 évig csak napi 4 óra bejelentett munkaidőm volt, akkor az csak 1 évnek számít? Remélem értitek mire akarok kilyukadni :)2011. márc. 28. 20:51
1/5 anonim válasza:
Úgy tudom, a 4 óra csak a fele az évnek.
2/5 anonim válasza:
Négy órás -bejelentett- munka felezi a szolgálati időt. A hat órás már teljes (8 órás) munkának számít.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2011. márc. 28. 21:06
4/5 anonim válasza:
Attól függ, mennyit keresel. Ha a havi kereseted eléri vagy meghaladja a minimálbért (a teljeset, nem az arányos részét), akkor teljes időnek számít. Ez biztos, most kérdeztem meg a TB helyi hivatalában, mert én is ebben a cipőben járok.
5/5 anonim válasza:
Pont ahogy az utolsó írja: a jövedelemszerzéskori minimálbérhez arányosítják a szerzett szolgálati időt, nem a munkaidőhöz. Ha 4 órásban voltál fele minimálbérért, akkor csak 1 év, ha megkaptad a 4 órára a teljes munkaidős minimálbért, akkor 2 év.
Volt itt a gyakorin régebben egy ilyen kérdés, ahol az egyik válaszoló belinkelte egy oldalt, ahol ezt számszerűen levezették egy példán. Próbáld azt megkeresni (az is részmunkaidős, nyugdíjas kérdés volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!