Honnan tudhatom mennyi a csomag dija amit feladok? (vatera) (nyilván még mielőtt elvinném a postára. )
Szia! 2 kg-ig levélként is elmegy a "csomag". Nézd meg azoknak az árait is. Ott a méret számít, tehát a becsomagolt cucc szélessége, magassága és hosszúsága együttesen nem lehet több, mint 90 cm, de a leghosszabb oldala max 60 cm lehet. A súlyhatár mint már írtam 2 kg. Jóval olcsóbb, mint ha csomagként adod fel. Még ajánlott levélként is! Célszerű úgy feladni, ezen ne spóroljon a kedves vevőd sem, meg Te sem neki, szóval simán ha csak lehet ne adj fel semmit, meg utánvétesen sem, mert az drága. A legjobb az ajánlott levél mert ott van bizonylatod, ami alapján lehet kerestetni, ha netalán nem érkezne meg a címzetthez. Ha több, mint 2 kg akkor pedig az általad említett csomagként feladás jöhet számításba.
Van egy jól kiszámolt díjszabás, a Teszveszesek csinálták, meg, végülis ugyanaz mint a posta.hu-n lévő díjkalkulátor, csak már ki vannak számolgatva az ajánlott és stb díjakkal a különböző kategóriák.
itt:
Remélem érthető voltam valamennyire. :)
Sok sikert az eladásokhoz!
Üdv:
31/N
Ja és még annyit, hogy inkább a nagyobb kategóriát írd ki, mert az tuti, hogy ha Te otthon 1,40-nek méred, az nem fog elmenni 1 kg-ként... Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen konyhai mérlegek amik otthon vannak nem annyira pontosak, vagy a postáé mér mindig többet, még ha nem is sokkal, de már jártam úgy, hogy 10 grammon múlott, hogy a nagyobb kategóriába esett egy levelem. :( (a postán úgy mérték....)
Előző voltam.
Azért dob ki mindig 1050 forintot, mert 0-tól 20 kg-ig 1050 Ft a csomagíj: [link] (mindegy, hogy 1,40, 2,20, vagy 12,50 kg)
A levélnél pedig a súlyhatárt írja: 50grammig, 100-ig, 250-ig. Ha 55 grammos, akkor is annyit fizetsz rá, mintha 95 grammos lenne. Itt nem kerekítenek, lefele/felfele, hanem ha meghaladja a súlyhatárt, már a következő díjkategóriába esik.
Ha 750 grammnál nehezebb (de 2 kgnál könnyebb) levelet adsz fel ajánlottan, annak a díja 960 Ft (nem elsőbbségivel)
A csomag is könyvelt küldemény, ott is van bizonylatod, hogy feladtad, az alapján is lehet kerestetni, ha esetleg nem érkezne meg a címzetthez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!