Vissza adják a pénzemet, ha tönkrement a laptopom és még benne van a garanciában?
Sziasztok!
Vásároltam egy Laptopot 2008.szeptemberében és most pár hete tönkrement benne az alaplap és a videókártya..
Azt szeretném megtudni hogy ilyen esetben az Auchan vissza adja e a pénzt, ha viszek egy általa elfogadott bevizsgálótól egy papírt hogy szar a gép és hogy a pénzt szeretnénk visszakapni? Felhívtuk a fogyasztóvédelmi felügyeletet és ők azt mondták hogy biztos hogy vissza kell hogy adják a pénzt.. valóban így van?
Szerintem nem így van.
A garancia a javításra, ha az nem lehetséges, akkor a cserére vonatkozik. Ha ez sem lehetséges, gondolom akkor lehet pénzt kérni.
Először cserét kell vállalnia az eladónak. Ha azt nem tudja belátható időn belül teljesíteni, akkor kell a pénzt visszakövetelni. Ha nem hajlandó visszaadni, akkor először is a Vásárlók Könyvébe kell írni (erre kötelesek 30 napon belül postai úton válaszolni), majd ezzel együtt fogyasztóvédelmi bejelentést is kell tenni.
Érdemes egyébként a Vásárlók Könyvébe írásakor is jelezni az eladó felé, hogy a Fogyasztóvédelem is értesítve lesz (nekem egy alkalommal erre a "fenyegetésre" adták vissza a pénzt azonnal).
Sok sikert a jogérvényesítésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!