Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudok a legjobban...

Hogyan tudok a legjobban megtanulni angolul magamtól?

Figyelt kérdés
tanárok, nyelvvizsga nélkül. csak itthon net, szótárak segítségével, vagy hogyan???
2011. márc. 17. 14:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

amúgy meg a módszeremről annyit, hogy eskü beadom vmi hivatalhoz levédeni, mert annyira működik, h az már fáj: németet tanulom fél éve német sorozatokat töltök le innen: www.serienjunkies.org, hozzá német felirat innen: www.subcentral.de.

napi 1-2-t nézek, de már ott tartok, hogy a filmekben beszélt szöveg 50-60%-át értem, és a múlt héten voltam Ausztriában (ahol szinte nem is németül beszélnek), és mindent elmagyaráztam németül, teljesen hihetetlen volt, a nyáron még 1 szót sem beszéltem, azon kívül, hogy "Auf Wiedersehen".

Most készülök a középfokra, mindezt a totál zéróról 6 hónap alatt.

2011. márc. 18. 13:50
 12/19 anonim ***** válasza:
kb. 14 éve kezdtem saját magam angolul tanulni. Lényegében a nulláról. Biztos sok mindent rosszul csináltam, de négy múltán gond nélkül első nekifutásra szereztem egy C típusú felsőfokú angol nyelvvizsgát. Minden eddigi állásom az angol-nyelvhasználatról (is) szólt. 4 éve főállású szakfordító vagyok.
2011. márc. 18. 13:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Szóval ez is működik.

A lényeg: alaposan át kell gondolni azt, hogy miért akarsz nyelvet tanulni. Nincsenek uniformizált szabályok. Sok mindent ki kell próbálni. Vmi működik, vmi nem. Ez lehet akár személyfüggő is.

A nyelvkönyvet, szótárt nem lehet átugrani.

A használt könyv az antikváriumban nem drága. Én pl. egy időben a 100 évvel ezelőtt kiadott (leginkább németek által írt) nyelvkönyveket is gyűjtöttem. Olcsók voltak és érdekesek.

Egyébként ilyeneket on-line is lehet találni

[link]

persze alapfokon ez még irreleváns.

A társalgási nyelvkönyvek nagyon jók

A kérdezz felelek megoldás nagyon jó

Pl: 1000 questions 1000 answers

[link]

a „frequently asked questions” rovatok lényegében hasonló elven működnek

írd be pl a google-ba a következőt

uk faq

és számtalan kérdés-felelet rovat fog feljönni, persze ez már egy magasabb szint, nem ezzel kell kezdeni.

A nyelvi podcast-ok is jók lehetnek

Írd be a google-ba a következőt

English podcast

Érdekes dolgok jöhetnek ki

PS1: a filmekhez nagyon jó a szövegkönyvolvasás (akár önmagában is, tömör, „élet közeli” párbeszéd)

[link]

PS2: a Tv nézés felirattal önmagában szvsz nem működik, kiegészítésként azonban nagyon jó.

Persze lehet, hogy vki született nyelvtehetség sasszemmel és abszolút hallással… Neki lehet, hogy jó.

Én nem vagyok az…

Számomra a feliratos TV nézés kifejezetten fárasztó.

PS3: további előny, hogy angol nyelvtudásod fejlesztése ürügyén mindenféle „haszontalan” dolgot olvashatsz, hallgathatsz, nézhetsz:)

Pl. egy ingyenes hangoskönyvtár

[link]

ki is nyomtathatod, meg is hallgathatod

hasznos ez is

PS4: ha tényleg jól akarsz angolul beszélni, akkor menj ki dolgozni nyelvterületre. Ez ma már csak elhatározás kérdése. Sokan megtették.

2011. márc. 18. 14:29
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Alapszinten egyébként a „kolléga” által felvázolt megoldás is érdekes lehet.

Csak vmi "verbális" filmet válasszál. Egy akciófilm nem lehet vmi nagy élvezet a 62. után-nézéskor.

2011. márc. 18. 14:47
 15/19 A kérdező kommentje:

azt fogom csinálni hogy letöltöm a született feleségek évadjait, és azokat először angolul, de magyar felirattal nézem. aztán ha meguntam a magyar feliratot, akkor átváltok angolra, és 1-2 hónapig így nézem. aztán majd leveszem a feliratot, és csak a szöveg lesz a filmen angolul.

azt mondod h így meg fogom érteni majd?

egyébként az a célom, hogy tudjam használni a nyelvet, szóval emberekkel beszélgetni, levelezni, a mindennapokhoz kell nekem az angol.

2011. márc. 19. 08:34
 16/19 anonim ***** válasza:

ha még olvasod: igen, meg fogsz tanulni.

Viszont napi ne 1 részt nézz, hanem legalább 2-t. Nem nagy dolog, kimarad a Baarátok Közt, na és.

Lehet más sorozatot is nézni, Lost, How I met your mother stb.

És ne ess kétségbe, ha az angol felirat elhagyása után nem érted 50%-ban, h mi történik.

A lényeg, h ne add fel, és előbb-utóbb (max. 1 éven belül) meglátod, 80%-ban érteni fogod.

2011. ápr. 23. 10:49
 17/19 anonim válasza:
ez nagyon hasznos, köszi
2012. aug. 17. 22:02
 18/19 anonim ***** válasza:

"Hello! Akkor hogy is van ez? Napi kb hány órát kéne filmezni? Meg kb mennyi ideig kéne használni a magyar feliratot, és utána mennyi ideig az angolt?"

Szia. Ide válaszolok, hátha valaki más is hasznát veszi majd.

Nagyjából 1 hónapig nézd magyar felirattal, mert ennek a fázisnak sajnos szinte semmi haszna sincs a nyelvtanulás szemszögéből.

Viszont kell ez az 1 hónap ahhoz, hogy megszokd a beszéd gyorsaságát, a cselekményt felfogd, az akcentust halld és azért 1 hónap alatt jónéhány szó, kifejezést megértesz majd. Még akkor is ha TELJESEN kezdő vagy. A teljesen kezdő alatt azt értem, hogy tényleg csak annyi megy, hogy 'my name is XYZ'.

2.Az egy hónap leteltével minden részt kétszer kell megnézned. Először magyar felirattal (fontos hogy így nézd először) majd angol felirattal.

És én itt voltam csúnyán grafomán.

Kb. 3 hónapig MINDEN k*baszarinott kifejezést és a fontosabb szavakat feljegyeztem egy füzetben a felirattal real-time, tehát gyakorlatilag megállítottam a filmet és írtam.

Ez viszont egy opcionálisan kihagyható fázis azoknak, akik nálam jobb memóriával rendelkeznek. Én sajnos 2 percen belül mindent elfelejtenék ha nem írnám le.

3. 3-4 hónap után el kell hagyni a magyar feliratot, minden részt most már csak angol felirattal szabad megnézni. Ez a fázis is elég hosszú, kinek mennyi, nekem kb.4 hónap volt.

4.Elhagyni az angol feliratot (erős közép és felsőfok ez már).

És ennyi lenne. Innentől a határ a csilagos ég, MINDENT mindig csakis eredeti nyelven, felirat nélkül szabad megnézni, olvasni stb.

Mindent.

De eddigre már nagyon biztos a tudásod, legalábbis az értést tekintve.

A módszernek egy (szerintem) behozhatatlan előnye, hogy a szótárból és könyvekből tanulókkal szemben a magyaros angol kiejtés fájni fog a füleidnek, ha arra kerül a sor hogy szóbeli van és beszélni kell, akkor egy nagyon szép amerikai kiejtéssel fogsz beszélni, amit a vizsgáztatók általában (tapasztalat) nagyon sokra értékelnek.

Az intervallumokat annyira vedd készpénznek, hogy nagyjából lehetetlen megmondani, hogy kinek mennyi ideig tart 1-1 fázis, függ a nyelvérzéktől,mennyire veszi komolyan a napi 2-3 epizódos szabályt, mennyit néz angol tv-t, olvas netes híreket ezen felül.

Nagyon fontos továbbá, hogy nagyon nagyon sokat nézz így filmeket, sorozatokat. A sok alatt tényleg azt értem, hogy napi 3 részt vagy 1 filmet. Ezen felül nagyon-nagyon sokat ér még az ilyen oldalak látogatása mint:

euronews.com, cnn.com, bbc.com, valamint wikipédia angolul ezerrel. Ezek azért jók, mert rövidhírek, ráadásul illusztráltak így nagyon könnyű egy nap 10-15 hírt elolvasni (kb. 30 perc)

A módszer tuti biztos, tesóm, unokatesóm és a saját felsőfokú angol nyelvvizsgám az élő bizonyíték.

Remélem segíthettem és sok sikert neked!

2012. aug. 20. 16:43
 19/19 anonim válasza:
47%
Filmekből nem lehet angolul tanulni ugyanis nem tudsz egyszerre a magyar szövegre figyelni és az angol szövegre is figyelni.ÉS a filmekben nagyon sok a szleng,helytelen kifejezés, a szavakat sem érthetően mondják ki,hadarnak és nem értessz szart se. A nyelvtant meg végképp nem fogod tudni ezzel megtanulni..
2012. dec. 27. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!