Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebben a hónapban kevesebb a...

Ebben a hónapban kevesebb a GYEDEM, miért?

Figyelt kérdés
Korábban minidg 86000ft-ot kaptam, majd feb-ban 98000et utaltak (gondoltam a családi adókedvezmény miatt + emelték a GYED maximumát is, ha jól tudom), de most megint kb 86000-87000ft-ot kaptam. Miért lehet ez? Ez max gyed, ha jól tudom, és az fix, nem napra kiszámolt, ugye?
2011. márc. 9. 08:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Már sok ilyen kérdés volt és a február 28. napja miatt ilyen kevés.

31 napra többet kaptok.

2011. márc. 9. 08:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem fix összeg, a gyed naptári napra számolt ellátás. Ezért kevesebb februárban.
2011. márc. 9. 08:28
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi, de más ismerőseim fixen - ebben a hónapban is - 98000et kaptak, azért kérdeztem.
2011. márc. 9. 08:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt nehezen hiszem, hogy minden hónapban egyforma összeget kapnának, mert mint írtam, a gyed naptári napi ellátás, nem fix összeg.

És tekintettel arra, hogy a max gyed 109200, az egy napra 3640Ft, vagyis a februári hónapra 101900. Még a maximálisan kihasznált kedvezményekkel is LEGFELJEBB 91730Ft lehet a nettó, mert a nyugdíjat mindenképpen vonják.

2011. márc. 9. 08:54
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi, nemcsak a feb.miatt kaptam kevesebbet, hanem egy új rendelet miatt előző hónapban tévesen utaltak többet - rám nem vonatkozik az emelés-így aztlevonják.
2011. márc. 9. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!