Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterával kapcsolatos kérdések...

Vaterával kapcsolatos kérdések. Hogyan?

Figyelt kérdés

1. Hogyan lehet a saját termékemet kiemelni? Sok kiemelt hírdetést látok.

2. Az eladott dolgok után kell egy bizonyos összeg után adózni vagy valami?

2011. márc. 4. 10:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Amikor felteszed a hirdetést, alul van ilyen bepipálós rész, hogy milyen faja kiemelést szeretnél, ott kell bepipálni. Ezt utólag is megteheted, ha jól tudom.

Az eladott dolgok után jutalékot kell fizetned, de ha a minimálbért meghaladja a vaterás jövedelmed, akkor adóznod is kell.

2011. márc. 4. 10:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Mármint ha havonta meghaladja? Vagy hogy ha az összes idő alatt haladja meg a minimál bért?

És egy újabb kérdés. A jutalékot nekem kell átutalni, vagy azt a Vatera a vételárból levonja magának?

2011. márc. 4. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Egész pontosan ha a jövedelmed egy év alatt meghaladja a minimálbér 12-szeresét. De szerintem ebbe nem csak a Vatera, hanem mindenféle extra jövedelem beleszámít.

A jutalékot át kell utalni nekik, hiszen ha valaki utal a te bankszámládra, onnan a vatera nem tud levonni. Ha meg kp fizet, akkor pláne nem :)

2011. márc. 4. 15:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Akkor felteszek egy eladást, azt megveszik, kifizetik és utánna kell utalnom a jövedelmet? Vagy mihelyst az aukció lezárult?

Még nem egészen tiszta az egész, új vaterázó vagyok:)

2011. márc. 4. 19:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Felteszel valamit, eladod, ha megjelölitek sikeresként az adásvételt, akkor a vatera kiküldi a számlát a jutalékodról, és azt ki kell fizetned.

Ha az eladott dolgok után évente több, mint 936 ezer jövedelmed lesz, akkor adóznod is kell utána, de nem a vaterának, hanem az államnak:)

2011. márc. 4. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:
A jutalékról akkor küldenek "számlát", szóval hogy fizesd be, ha összegyűlt legalább 300 Ft. Ehhez kb. 15-20 ezer Ft értékben kell értékesítened.
2011. márc. 4. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!