MÁV-os bünti?! Valaki segítene? Mit lehet ez ügyben lépni?
Tartós beteg vagyok ezért volt 90es kártyám. Amivel 2010.augusztus31 ig utazhattam és kb szeptember 5 fele is haszáltam. Tudtam h lejárt, de minden jegykiadónál illetve kallernél megkérdeztem lehet-e még ezzel utazni és azt mondták még egy hónapig meghosszabbították az időpontot. Ezzel a tudattal ültem fel a szegedi vonatra ( azon a héten már 6x járkáltam vele fel le albérlet keresés végett 1x sem volt gond és mindenki a fentit mondta)
5-e körül viszont megbüntettek, milyen hülye vagyok stb, hogy nem látom a dátumot. Én mondtam nekik h 10 perccel ezelőtt a jegypénztáros mondta h utazhatok vele.. stbstb. A lényeg 8000es büntetést kaptam. Amit természetesen nem fizettem ki, mivel mondták h 15 napon belül bemutathatoma felülvizsgálati papírt, miszerint én ezt újból igényelhetem. Azóta vároma behívást a felülvizsgálatra (90x telefonáltam.. mire hétfőn végre adtam március 16-ára időpontot) Nos a lényeg hogy eközben a héten megérkezett a 22ezres csekk..ami egyre csak növekedni fog.
Ezügyben lehet mit tenni? Ugyanakkor megtudtam, hogy egyetemisták már nem igényelgetik meg ezt a támogatást. Viszont baromira nincs pénzem most erre, arról nem is beszélve, hogy inkább fizettem volna ki a kalauznak a teljes menetjegyet illetve vettem volna azt, mint hogy így járjak, amellett hogy meg is szégyenített 20 ember előtt.
A MÁK késedelmeire illetve a pénztárosok valamint a kallerek figyelmetlenségére / félreinformálására hivatkozva el tudom a büntetést kerülni?
Bocsánat ha kicsit hosszú és zavarosra sikerült a szövegem. De nem vagyok épp fitt idegileg.
Köszönöm a válaszokat.
És mennyire szokták ezt figyelembe venni, illetve méltányosan kezelni? Esetleg ha a levélben leírnám ezeket, hogy félreinformáltak, lejárattak stb stb, akkor hamarabb megengednék? Bár gondolom ilyen leveleket napi szinten kapnak 50x...
Azt beleírjam, hogy várom a felülvizsgálatot? Szeirntem tök fölösleges mert nem fogom megkapni, mert "sajnos" egyetemista vagyok?!
Azt tanácsolom, hogy ne verd ki a balhét, higgadtan próbáld meg elintézni, úgy több eredményt érsz el.
Előző vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!