Hogy is van ez az utánvétes átvétel?
Figyelt kérdés
Csak akkor lehet kibontani, ha átvetted, de csak úgy reklamálhatsz, ha nem veszed át. Vagy nem értem... Bontsam ki a csomagot, addig a postás karba tett kézzel dobol a lábával? Mi az erre vonatkozó szabály?2011. febr. 22. 00:21
1/7 A kérdező kommentje:
Úgy tudtam, hogy csak azután nyithatod ki, miután kifizetted. De egy webáruházban ez volt a fizetési feltételeknél:
"Kérjük, hogy mindegyik átvételi mód esetén ellenőrizze a csomag és a megrendelt termékek sértetlenségét, hiánytalan meglétét. Amennyiben a csomag és/vagy a termék sérülten vagy hiányosan érkezik, úgy azt ne vegye át, továbbá kérje jegyzőkönyv felvételét a kézbesítőtől. Csak ezen feltételek teljesülése esetén tudunk reklamációt elfogadni!"
2011. febr. 22. 00:27
2/7 anonim válasza:
Igen, a postás vagy kézbesítő előtt bontsd ki a csomagot, kell egy tanú, előfordulhat, hogy pl vaterán rendelsz valamit és más van benne, ne mondhassák utólag, hogy igenis elküldték, nem fogod tudni bizonyítani, mi volt a csomagban.
3/7 anonim válasza:
Azért azt el kell gondolni ha a postások elött minden csomagot átnéznének akkor mikorra kézbesítenének.Én sokszor kaptam utánvétes csomagot és mindíg hibátlan volt.El van túlozva a hibalahatőség!
4/7 anonim válasza:
Igen, de amikor maga a postás javasolja a dolgot, mert olyan sokszor nem stimmel a csomag tartalma, akkor lehet benne valami...
5/7 A kérdező kommentje:
És ha mégsem stimmel valami, akkor mit kezd a postás a kibontott csomaggal?
2011. febr. 22. 01:02
6/7 anonim válasza:
Ez a gyakorlatban úgy működik, ha sérült nem veszed át, ha nem az, az orrod alá nyomja a papírt, aláírod, kezedbe nyomja a dobozt sarkon fordul, te még fel sem ocsúdtál és már ott sincs. Ha megpróbálod feltartani, az biztos, hogy az ükunokáidig elátkoz.
7/7 anonim válasza:
A postás felbontott csomagot nem vesz vissza, ez 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!