Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy is van ez az utánvétes...

Hogy is van ez az utánvétes átvétel?

Figyelt kérdés
Csak akkor lehet kibontani, ha átvetted, de csak úgy reklamálhatsz, ha nem veszed át. Vagy nem értem... Bontsam ki a csomagot, addig a postás karba tett kézzel dobol a lábával? Mi az erre vonatkozó szabály?
2011. febr. 22. 00:21
 1/7 A kérdező kommentje:

Úgy tudtam, hogy csak azután nyithatod ki, miután kifizetted. De egy webáruházban ez volt a fizetési feltételeknél:

"Kérjük, hogy mindegyik átvételi mód esetén ellenőrizze a csomag és a megrendelt termékek sértetlenségét, hiánytalan meglétét. Amennyiben a csomag és/vagy a termék sérülten vagy hiányosan érkezik, úgy azt ne vegye át, továbbá kérje jegyzőkönyv felvételét a kézbesítőtől. Csak ezen feltételek teljesülése esetén tudunk reklamációt elfogadni!"

2011. febr. 22. 00:27
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Igen, a postás vagy kézbesítő előtt bontsd ki a csomagot, kell egy tanú, előfordulhat, hogy pl vaterán rendelsz valamit és más van benne, ne mondhassák utólag, hogy igenis elküldték, nem fogod tudni bizonyítani, mi volt a csomagban.
2011. febr. 22. 00:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért azt el kell gondolni ha a postások elött minden csomagot átnéznének akkor mikorra kézbesítenének.Én sokszor kaptam utánvétes csomagot és mindíg hibátlan volt.El van túlozva a hibalahatőség!
2011. febr. 22. 00:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, de amikor maga a postás javasolja a dolgot, mert olyan sokszor nem stimmel a csomag tartalma, akkor lehet benne valami...
2011. febr. 22. 00:49
 5/7 A kérdező kommentje:
És ha mégsem stimmel valami, akkor mit kezd a postás a kibontott csomaggal?
2011. febr. 22. 01:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez a gyakorlatban úgy működik, ha sérült nem veszed át, ha nem az, az orrod alá nyomja a papírt, aláírod, kezedbe nyomja a dobozt sarkon fordul, te még fel sem ocsúdtál és már ott sincs. Ha megpróbálod feltartani, az biztos, hogy az ükunokáidig elátkoz.
2011. febr. 22. 06:18
 7/7 anonim ***** válasza:
A postás felbontott csomagot nem vesz vissza, ez 100%.
2011. febr. 22. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!