Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit jelet az, hogy valamit...

Mit jelet az, hogy valamit levélként feladni? Borítékban?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, de tényleg nem tudom... Vettek tőlem egy ruhát, amit standard postai csomagként akartam eredetileg küldeni, de kérték, hogy ajánlott levélben tegyem. Ha levélben küldök valamit, az miben más, mint csomagként? Borítékba kell rakni? Mert A4-ben nem fér el. :(
2011. febr. 12. 08:07
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

A levél max súlya 2 kiló lehet. Olyan tárgyak feladására ami nem fér bele a borítékba több lehetőség van:

1. Különböző méretekben lehet kapni bélelt borítékot.

2. Keresel valamilyen arra alkalmas dobozt.

3. Csomagolópapírba becsomagolod, leragasztod, esetleg át is kötheted. A lényeg, hogy legyen rajta legalább egy szabványborítéknyi hely ahol meg lehet címezni, illetve a

posta a szükséges dolgait rá tudja ragasztani.

2011. febr. 12. 08:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Dobozban is feladhatod amíg a súly és mérethatár alatt van.

OFF: Sokan azért kérik így, mert egyrészt olcsóbb, másrészt meg mert a posta külön kézbesíti a levelet és külön a csomagot. Ha pl én kapok egy ajánlott levelet és egy csomagot amikor nem vagyok itthon, akkor a levelet át tudom venni a tőlünk 3 percre lévő postán, a csomagot viszont csak a központban, a város másik felén....

2011. febr. 12. 08:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja értem. Szóval ha begöngyölöm sima barna csomagolópapírba és leragasztom, megcímzem, akkor ez lehet levél is. Na jól van, azt hittem a "levél" egyenlő a borítékban feladható dolgokkal. Köszönöm!
2011. febr. 12. 08:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen természetes, hogy "civilként" a levél fogalmát azonosítod a borítékkal. Postásként lát az ember sok érdekes dolgot és már semmin nem lepődik meg. Nem írtam az előző válaszomban,de van aki pl. csomagolópapír helyett az egyik áruházlánc (4 betűs) katalógusát használja vagy egy reklám szatyrot és arra ragasztja a címiratot.
2011. febr. 12. 09:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is kaptam már vaterás cuccot újságpapírba csomagolva. Bár nem panaszkodom, én is elég leleményes vagyok csomagolás terén:)
2011. febr. 12. 10:18
 6/6 A kérdező kommentje:

:D

hát... így még gazadaságosabb... :D

2011. febr. 12. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!