Akkor is kaphatok munkanélküli segélyt, vagy RÁT-ot, ha egyetemre járok?
Figyelt kérdés
dolgozom én egyetem mellett, ha kell, de sajnos a pénzre is szükségem van, mert semmilyen más forrásból nincs pénzem.2011. febr. 5. 03:59
1/3 anonim válasza:
Munkanélküli segélyt akkor kaphatsz, ha volt hivatalos munkaviszonyod. A RÁT-ot megszüntették, helyette bérpótló juttatás van, a feltételeik azonosak, kivéve hogy most már kell 30 nap munkaviszony a megelőző évben ahhoz, hogy kaphasd. Nappali tagozatos tanulóként nem vagy jogosult egyikre sem.
Itt elolvashatsz minden információt:
Bal oldalon a GYIK-en belül
2/3 anonim válasza:
Nem, viszont az egyetemen megpályázhatsz különböző támogatásokat. Menj be, kérdezd meg tőlük, milyen lehetőségeid vannak.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
Sajnos nálunk csak a szoctám van, amit nem kaphatok meg, mert nem lakom elég messzire... Így hiába van a létminimum alatt az egyfőre jutó, hiába vagyok félárva, hiába van hiteltörlesztésünk, semmit nem számít... Bursa Hungaricát szintén nem kapok, mert a városnak nincs rá kerete.
2011. febr. 6. 03:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!