Amerikából jön egy áru, de egy európai cég adja a számlát. Lehet?
Konkrétan: Osztrák cég képviselője kimegy az Államokba, és a cégére vesz árut, majd ezt rögtön továbbszámlázza némi haszonnal egy Magyar cégnek. Az áru Magyarországra az államokból érkezik, de a számlát az Osztrák cég adja. Nincs ezzel gond? Simán vámot és áfát fizet a Magyar cég azután a számla után? Ez így rendben van?
Köszönöm előre is!
Amerikából postázzák, de egy osztrák cég vette meg kint, és én tőle veszem. A kérdés az, hogy:
1: Az osztrák megteheti-e, hogy Amerikában megvesz valamit, és rögtön haszonnal netto áron tovább értékesíti nekem Magyarnak? Netto áron, hiszen Amerikát elhagyja az áru, az EU-ba meg majd akkor lép be, amikor én megkapom. Én majd akkor fizetek rá Áfát és vámot.
2: Elfogadják-e, és nem dobnak-e vissza a magyar vámhatóságok egy osztrák számlát egy áru "mellett" ami Amerikából jött éppen?
gyakran említik ebay-es fórumokon, hogy nézze meg mindenki, hogy hol az ÁRU HELYE, mert hiába angliai a cég, ha kínából jön pl, akkor az vámköteles. Senkit nem fog érdekelni, hogy ki állítja ki a számlát, ha USA-ból jön be, akkor arra fizetni kell.
Ha ez működne, akkor mindenki fiktív EU-s számlákkal hozná be a jenkiktől meg kínaiaktól az árut.
megtenni meg miért ne tehetné meg? Semmi köze a számlázásnak ahhoz, hogy az árut honnan postázza, honnan rendeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!