Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem tiszta. Mikor kapok pénzt...

Nem tiszta. Mikor kapok pénzt a magánnyugdíjpénzártól?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

" Önt két jogcímen illeti meg a magánynyugdíjpénztári egyéni szálaegyenlegének egy része.

Ha a foglalkoztatója, vagy saját maga kiegészítette a kötelező magánnyugdíjpénztári díjat-

vagy

ha a pénztártagsága alatt a pénztára infláció feletti hozamot írtak jóvá"

Egyik részét sem értem.

Esetleg valaki le tudná írni nekem, hogy józan paraszti ésszel mit jelent ?

Nem tudom hogy kapnék e'vissza vagy nem.

Köszönöm a válaszokat !

2011. jan. 31. 17:48
 1/1 anonim ***** válasza:

A reálhozamot kapod vissza, vagyis az infláción felüli hozamot. Hogy ilyened van-e, illetve mennyi, azt a pénztárad weboldalán tudod megnézni. Legalábbis az ING-nél van ilyen lehetőség. Pénztári azonosítót, TAJ-számot és születési időpontot kér, és már láthatod is.

A másik, ami visszajár, ha a kötelező százalékon felül a munkáltatód további százalékokat befizetett utánad. Erről meg a munkáltatódat tudod megkérdezni.

De minderről úgyis fogsz értesítőt kapni a pénztáradtól. Én csak az ING-ről tudok, mert ott vagyok, az ő oldalukon az van, hogy júniustól kezdik a tájékoztatást és kifizetést.

2011. jan. 31. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!