Mit csináljak hogy ne rajtam követeljék a közüzemi számlák befizetését?
Az adásvételi szerződéssel szerintem nem sokra mész. Semmi nem zárja ki, hogy más legyen a tulajdonos, és más nevén legyenek az órák. Nekem volt olyan régebben, hogy a ház tulajdonosa már én voltam, mert nekem ajándékozták a szüleim, az órák viszont az ő nevükön maradtak, mert úgyis ők fizették.
Egy olyan papírral mennél valamire, amiben a vevő azt vállalja, hogy az órák átíratását is elvégzi. Egyébként viszont akinek a nevén vannak az órák, az fizet. Úgyse tudod bizonyítani, hogy történt olyan szóbeli megállapodás, hogy ezentúl majd ők fizetnek.
Jelenleg azon vagyok hogy az új tulajdonossal aláírassak egy megállapodást, melyben vállalja hogy a beköltözésétől kezdve a küzüz. számlák befizetése az ő felelőssége.
Nem tudom alá fogja-e írni. Ha nem, per indításával fenyegetem meg.
az a baj, hogy a perrel sem fogsz sokra menni:(
próbálj a vevő lelkére hatni és vidd el egy ügyvédhez és írjátok le, hogy ő nem íratta át az órákat, pedig erről egyeztetek meg. Talán ezzel mész valamire:(
sok sikert hozzá és legközelebb gondolkodj!!
Pl ha eladsz autót, feltétlen jelentsd be az eladást az okmányirodában, mert ha a vevő nem íratja át az autót, akkor minden balhé téged terhel, ha nem jelented be az eladást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!