Ha futárral rendeltem valamit, de - mivel sosem szólnak előtte - nem vagyok éppen itthon, mikor hozzák az árut, mi történik?
Én megrendeléskor mindig beírom a "Megjegyzések"-ablakba :
Kiszállítás ELŐTT kérem értesítsenek!
Így aztán vagy a webáruház írja meg, hogy melyik napon adták át a futárnak a cuccot (és másnap várható), vagy a futár szokott felhívni reggel, hogy jöhet-e, itthon vagyok?...
Ha nem vagy otthon kiszállításkor, akkor a futár telefonon megkeres és egyeztetitek azt az időpontot, amikor te otthon tudsz lenni, netán elviszi a munkahelyedre a megadott időben, stb...
Ez cégenként változó.
Van olyan, hogy felhív telefonon (lehet, hogy csak akkor amikor már ott áll a ház előtt)
Van ahol ha az első kiszállítás sikertelen, akkor próbálkozik másnap ismét, ingyenesen.
Van ahol a második kiszállítás után már plusz díjat kell fizetned.
Ahonnan rendelsz, annak a honlapján rajta kell lennie, hogy ők milyen feltételekkel szállítanak, és mi van sikertelen kézbesítési kísérlet esetén.
Az egyik cég, ahonnan szoktunk rendelni, sose tájékotat előre, hogy kb. mikorra várható a kiszállítás, hiába írod be a megjegyzés rovatba, hogy telefonos értesítést kérsz. Ráadásul náluk 2-5 munkanap a szállítási határidő.
Nézd meg a honlapon, hogy mit írnak erről, és ha ott nem találsz választ, hívd fel őket és kérdezd meg.
Én eddig bárhonnan rendeltem, sohasem hívtak fel, csak már akkor, mikor a kapuban voltak, de ha nem is voltam otthon, a munkahelyem nincs messze tőlünk, megtaláltak. És hiába írtam én a megjegyzés rovatba akármilyen időintervallumot, sohasem akkor jöttek. Egy futárt meg is kérdeztem, hogy miért van így, mire azt válaszolta, hogy azzal a feladó nem nagyon foglalkozik.
Tegnap ismét rendeltem, most a Viktorinoxtól és úgy számoltam kb. hétfőre hozzák, amikor messze leszek, hát meglátjuk. A honlapon meg akkor utánaolvasok hogy van ennél a webáruháznál az ilyesmi. köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!