Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kiadtam albiba a lakásomat,...

Kiadtam albiba a lakásomat, és az albérlőm sumák módon leléptek és elég tetemes összeget hagytak maguk után. Megkerestem őket és köteleztem a hátrálék visszafizetésére. Erre ők felnyomtak a hatóságnál garázdaság végett. Hol az igazság?

Figyelt kérdés
Miért a lakás tulajdonos szív a mocskok miatt?
2011. jan. 8. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Velem is ugyanez a helyzet csak az enyém nem fizet de ott lakik már évek óta. Mit csináljak?
2011. jan. 8. 14:41
 2/6 anonim ***** válasza:
MI az,hogy nem fizet és ott lakik évek óta?És te ezt csak úgy hagyod?Ingyen lakik egy ember az ingatlanodban és te ölbe tett kézzel ülsz?
2011. jan. 8. 14:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Kaukcióból nem tudod levonni?vagy nem kértél?Ez az egész albérlősdi itt Magyarországon kezd elfajulni nagyon.Egy okos tulaj rájár az albérlő nyakára,számlát ellenőrizni.Akkor már azért nehezebb leleépni.
2011. jan. 8. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Hadd értsem meg!

Tehát: te kiadtad a lakásodat valakinek, de adót nem fizettél a befolyt összeg után. Az albérlők leléptek, te pedig megpróbáltad behajtani a pénzt tőlük, de felnyomtak a hatóságnál, hogy nem adóztál a bevételed után?

VAGY

te kiadtad a lakásodat valakinek, de az albérlők leléptek, te pedig megpróbáltad behajtani a pénzt tőlük, ezért ők feljelentettek a rendőrségen?

Csak mert a garázdaság:

142/A. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

Szóval mi is történt?

2011. jan. 8. 15:25
 5/6 anonim ***** válasza:
41%
Nincs kaució, így nincs miből levonni, félünk bemenni a saját házunkba és elzavarni onnan mert félünk, hogy feljelent minket a rendőrségen.
2011. jan. 8. 17:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Szóval az történt ami a 2. pontban szerepel. hivatalos úton, legális behajtó által próbáltam az összeget visszakövetelni. Erre volt a reakció a feljelentésük. Szerintem azt hihették, hogy én kértem fel haverokat, hogy félemlítsék meg őket. Ráadásul a kedves volt albérlőim eltulajdonították az ágyamat, a puffomat, valamint megrongálták a berendezést, és a nevemben felvették az egyik szolgáltatótól való visszatérítésemet, ez pedig szerintem okirat hamisítás. És ezek után még én és a szüleim megyünk a rendőrségre. Most menjek én is albérlőnek és tegyem ugyanezt, mert úgysincs következménye? Így tényleg nincs szükség saját tulajdonú lakásra.
2011. jan. 8. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!