Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire kell tudni angolul...

Mennyire kell tudni angolul ha luxushajón szeretnék dolgozni?

Figyelt kérdés

Nem dolgoztam még hajón, tehát először folyamira lenne jó bekerülni, hogy ne rögtön óriási hajóra és nagyon hosszú időre, nagyon távol.

Nincs vendéglátói képzettségem, tehát eleve azok a munkák jönnek szóba amik egyszerűbbek, utasokkal nem nagyon kerülnék kontaktusba (szobalány, takarító...). Elvileg oda kevésbé kell a nyelvet tudni.

Namost nekem van középfokú Rigó utcai nyelvvizsgám, külön A és B, csak éppen 6 év távlatából és azóta nem használtam a nyelvet, ráadásul a szóbeli lett meg régebben. Vagyis sokat felejtettem már.

Ha nekiveselkedek a nyelvtanulásnak autodidakta módon, esetleg később tanárral veszek beszélgetős órákat, akkor meddig kellene eljutnom, hogy felkerüljek a hajóra?

Mi van ha nem tetszik nekik a nyelvtudásom? Visszamehetek pár hónap múlva, ha azidő alatt még fejlődnék? Vagy beregisztrálnak úgy, hogy alig tudok valamit, és az ott kőbe van vésve?

Szívem szerint már rögtön indulnék a hajóra amint kész a jogsim (febr.), de most nem sok mindent tudnék velük angolul trécselni, és nem szeretném bebukni, akkor inkább nekiveselkedek a nyelvtanulásnak, várok egy kis időt, de akkor már vegyenek is fel.

Egyébként ha bírnám a munkát, lenne tapasztalatom, és csiszolódna a nyelvtudásom, lehet, hogy mennék tovább óceánjáróra is, ki tudja.

Kérem, hogy azok írjanak, akik tudják, hogy mi a felvételi követelmény!

24/L

2011. jan. 5. 00:41
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj: ezek mind nagyon protekciós munkák.

Nyelv nélkül, képzettség nélkül, protekció nélkül tökéletesen esélytelen vagy.

Esetleg egy 100 literes ladikon, a "Mucsaröcsöge oda-vissza" vonalon... de csak akkor, beveted a 24 évedet is.

2011. jan. 5. 01:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

1, Személyes tapasztalatból beszélsz? Neked a korodat bevetve sikerült Mucsaröcsögére ladikra bejutni? (Mivel direkt kértem, hogy csak tapasztaltak írjanak!!!)

2, Nem a kérdésemre válaszoltál, egy betűt nem írtál arról, hogy milyen nyelvtudás szükséges a fent vázolt munkakörbe. A kérdésem csakis és kizárólag a nyelvtudásra vonatkozik, és nem arra, hogy hány literes ladikba miket bevetve jutnék be!!!

2011. jan. 5. 19:51
 3/8 anonim ***** válasza:

1: Tapasztaltak nem fognak írni, féltik az állásukat és nem is érnek rá itt nézelődni. Ez kemény munka, nem lazsálás. Az Internet pedig luxus, nem alapjog arrafelé.

2: Perfekt társalgási szint szükséges. Az utasnak kellemes benyomása kell, hogy maradjon, minden tekintetben - ha csak találkozik veled.

2011. jan. 6. 00:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Na ez hülyeség hogy féltik az állásukat,nem kell nevet és céget kiírni.:)

Nézd azért van közben internetük,wifi,illetve mobil internet főleg a németországban,illetve ha kiköt a hajó netkávézó stb.

Sok meló,min.napi 12óra,szabad nap nélkül,illetve én egy francia cégről tudok ahol napi 1szabadnap van.

Szobalányoknak is kell a társalgási szint,hiszen Ők találkoznak a vendégekkel,mint ahogy a pincérek is.

Konyhán kevesebb nyelvtudással is el lehet boldogulni.

Némelyik cégnél szobafiúk is vannak.:)

Ja és nem kell nagy ismeretség és protekció,vannak közvetítő irodák akik oké hogy kérnek pénzt,de csak akkor ha aláírtad a munkaszerződést.

Ja és a hajós cég elégedett a munkáddal akkor nagy eséllyel kapsz munkaszerződést a következő szezonra is,és akkor már nem fizetsz a közvetítőnek.:)

Folyamira(cég függő)jó a német is,illetve kisebb cégeknél francia,spanyol.

Hajár próbáld meg kérdező!!!

Januárban és februárban kell jelentkezni,mert a szezon márciusban ill.április elején kezdődik.

Figyelj arra hogy olyan céghez menj akiknél Svájci szerződés van!

2011. jan. 6. 01:43
 5/8 anonim ***** válasza:

A következő fórumon olvass sokat vissza,érdemes!:)))

Ha van még kérdésed tedd ott fel nyugodtan.:)

[link]

2011. jan. 6. 01:45
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Úgy értettem, hogy tapasztaltak írjanak, hogy pl. olyanok akik épp szabin vannak vagy régebben dolgoztak hajón, de már végeztek vele.

Közvetítő cégnél (Duna Rapszódia) érdeklődtem, náluk vannak képesítés nélkül vállalható munkák is.

Felhívtam őket, januárban kell regisztrálni, hó végén tart egy svájci hajótársaság meghallgatást.

Ja, és azt mondták, hogy szobalánynak biztos alapfok kell kb.

Mégegyszer köszi a segítséget, és ha valakinek van még infója, azt örömmel veszem.

24/L

2011. jan. 6. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Szívesen!

Párom már 2szezont lehúzott folyami hajón,tehát tudom hogy mit írok.:)

Most szabin van,de márciusban megy vissza.:)

Nézd nem dicsekedni akarok,de 2szezon alatt nettó 30ezer € keresett,és nem nagyon költött magára.

Én nem megyek utána dolgozni,mert van 2pici gyerekünk.:)

Tehát vágj bele!

De Én inkább a Kg International-t és a Crew Agency-t ajánlom,esetleg még a Gmn.

2011. jan. 6. 23:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja a 2szezon 2*9hónap.Rosszul számoltam,év végi szabi pénzzel együtt 34ezret.
2011. jan. 6. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!