Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vettem egy ingatlant hitelre....

Vettem egy ingatlant hitelre. Egy telken van két különálló ház. Szét tudom választatni, hogy két külön helyrajzi számmal rendelkezzen?

Figyelt kérdés
A hitel fedezeteként a két ingatlan szerepel. Ki kell ahhoz fizetnem először a hitelt, vagy egy részét, hogy az egyik házról levegyék a terhelést, vagy anélkül is szét tudom választatni? A lényeg, hogy külön házszámmal, helyrajzi számmal rendelkezzen a két ingatlan.
2011. jan. 3. 00:47
 1/1 anonim válasza:
Ne vedd készpénznek a válaszom, csak tapasztalatot tudok írni. Sztem ha nem új házról van szó akkor nem lehet megoldani. Nálunk szintén ez volt a helyzet, de mi anyukámék mögé építkeztünk . Azt mondták nem lehet majd a telket megosztani.(osztatlan közös tulajdon ) De meg kaptuk a használatba vételit, és kellett földmérőt hívatni. Ő el tudta intézni, hogy nem a telek lett megosztva, hanem csak az újonnan épült ház került másik helyrajzi számra. Max ennyit tudsz intézni, de úgy tudom, csak egy bizonyos telekméret felett osztaható a dolog.
2011. jan. 5. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!