Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy tudnék némi pénzt keresni...

Hogy tudnék némi pénzt keresni énekléssel?

Figyelt kérdés

Az a gond, hogy 14 vagyok (nemsoká 15), de annyira nagyon szeretnék valahogy pénzt keresni! És az éneklésre gondoltam, mivel azt biztos, hogy szeretem is csinálni, meg hát igazából jó is vagyok benne:P. Nem azt akarom mondani, hogy az a tervem, hogy szupersztár micsoda legyek, csak ilyen esküvőre, eljegyzésre szívesen vállalnék fellépéseket.

Tudnátok valami tippet adni, mit csináljak?

2011. jan. 2. 18:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Énekeltél már emberek előtt?
2011. jan. 2. 18:51
 2/9 A kérdező kommentje:
persze, az nem gond... vagyis 2 színpados fellépésem volt eddig úgy 50 ember előtt. De nem vagyok izgulós típus, talán túlságosan sem:P
2011. jan. 2. 18:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az már jó.

Össze kell állítanod egy repertoárt.

Keress minél több fellépést. Nem feltétlen csak pénzért, hanem hogy megismerjenek.

Szerezz egy zongorakísérőt vagy valakit (sokkal látványosabb úgy, mint felvett kísérettel énekelni).

Hirdesd magad újságokban és az interneten.

Igyekezz jó kapcsolatokat kialakítani olyanokkal, akik segíthetnek, pl. anyakönyvvezetők, hogy ajánljanak.

2011. jan. 2. 18:58
 4/9 A kérdező kommentje:

köszi, de nem tudom, például hol hirdessem magam?

meg lenne ilyen musical, ahova bárki mehet (mert tesóm is szerepel benne:P) csak az is ingyenes. arra lehetne jó, hogy megismerjenek. Meg majd talán az iskolai énektanárral is megbeszélem ezt, a suliban is szokott lenni ilyen hogy "tiéd a színpad", tehát a lehetőségek megvannak. Csak a pénzkeresést szeretném elkezdeni:P Csak tudom, hogy nem így megy... de akkor is:S

És köszönöm szépen a válaszodat.

2011. jan. 2. 19:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ahhoz, hogy pénzt keress, bele kell fektetni egy kicsit. Ha senki nem ismer, akkor nem fognak hívni fellépni, pláne nem ilyen fontos eseményekre. Vállalj el mindent, ami csak adódik, és ha ez beindul, onnantól már menni fog magától. Minél több fellépést vállalsz, annál gyorsabban fog menni.

Tudom, mert én is ezt csinálom :)

2011. jan. 2. 19:11
 6/9 A kérdező kommentje:
igen? :D De mikor azt írtad, hogy befektetni, az energiára gondoltál? Vagy pénzre? mert azt is el tudom képzelni, hogy néha fizetni is kell azért, hogy hangoztassanak. És ha te is ezt csinálod. Te hogy kezdted? Már hívnak fellépésekre sokszor?
2011. jan. 2. 19:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Elsősorban energiát kell belefektetni, de pénzt is.

Én olyan szempontból szerencsés vagyok, hogy Zenei suliba jártam, így ott volt egy csomó fellépési lehetőség, hívtak minket erre-arra, meg pl. a barátaimmal is szoktam együtt koncertezni.

Az fontos, hogy legyen repertoárod, mert abból tudsz előadni. Ezeket célszerű minél több helyen elénekelni, hogy álmodól felébresztve is tudd.

Szerintem el kéne menned egy tanárhoz. Nem tudom, hogy már most mutálsz vagy még csak mostanában fogod elkezdeni, de ilyenkor nagyon könnyű tönkretenni a hangod, ha valamit nem jól csinálsz, erőlteted vagy bármi.

Ahhoz, hogy fellépj, be kell szerezni fellépőruhákat. Ez énekeseknél különösen nagy kiadás, mert kiemelt szerepe van a ruhának. De beszerezheted őket folyamatosan is, elsőre elég, ha csak 1-2 fellépőruhád van.

Azért nem kell fizetni, hogy hangoztassanak. De tényleg el kell vállalni mindent. Soha nem tudhatod, melyik fellépésen hall meg valaki, aki esetleg szerződést ajánl neked. És ha már van valami ilyesmid, akkor szerencsés vagy. Erre mondtam (mondtam?) az anyakönyvi hivatalt. Ha bekerülsz a brosúrájukba, hogy téged ajánlanak esküvőkre, akkor tuti jónéhány pár fog téged választani.

2011. jan. 2. 19:31
 8/9 A kérdező kommentje:
járok én is zenesuliba, de az úgy kb. semmit nem ér. hetente egyszer 1 óra, aminek a fele beszélgetés. tehát nekem is ez inkább csak a fellépéseket biztosítja. de attól kicsit tartok amit mondtál, hogy ebben a korban könnyű tönkretenni a hangomat... mert sokszor itthon gyakorlok, de csak ezzel annyira nagyon sokat fejlődtem, hogy sokszor még magamon is elcsodálkozok. De ha így gyorsan fejlődik a hangom, akkor nem csinálom rosszul, igaz? remélem:P. úgyhogy akármit csinálok, közben énekelgetek itthon. Sokszor van hogy 1 nap 2 órát éneklek, de ha csak rajtam múlna biztos lenne sokkal több is. Az a baj, hogy mikor itt van a család, nem tudok gyakorolni, csak csendesebben. Na de ez mindegy, megoldom:P. De igazából mi az a repertoár? Néhány szám, amit akármikor előadhatok, vagy fel is kell vennem? És egy anyakönyvvezetővel hol tudok beszélni? Mit csinál, egy ilyen ember? Bocsi, de semmit nem tudok:P
2011. jan. 2. 19:55
 9/9 anonim válasza:
Az aluljárókban biztos össze tudsz kovácsolni valamennyit
2011. jan. 3. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!