Lejárt a TB-m, Budapesten élek és még nincs bejelentett ideiglenes lakcímem. Hova mehetnék?
A munkaügyi csak akkor rendezné a TBd, ha ellátást is kapnál tőlük (járadékot, segélyt, átképzési támogatást)
Az OEP meg egyáltalán nem foglalkozik ilyenekkel.
Ha magad után fizeted a Tb-t, azt az APEHnél kell intézni, a honlapjukról letölthető a bejelentkezési lap.
Viszont ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászoruló vagy, akkor az állandó lakhelyed szerinti önkormányzat kérelmedre rendezi a TBd.
Semmi köze nincs az ellátásra való jogosultságnak ahhoz, hogy mikor végeztél. A munkaügyitől akkor kapsz ellátást, ha megvan az elmúlt 4 évben legalább 200 nap munkaviszonyod. Ez nyilván nincs, úgyhogy ők nem fogják fizeteni a TB-det se. (de egyébként a pesti munkaügyi központhoz nem is mehetsz akkor, ha nincs pesti lakcímed. először ezt kell elintézned, és nem fogja érdekelni őket, hogy ritkán mész arra a címre, ami a lakcímkártyádban szerepel. az önkormányzatot dettó. ami a lakcímkártyádban van, oda tartozol.)
Az önkormányzat meg akkor fizeti utánad a TB-t, ha a megélhetésed más módon nem biztosított, ÉS vagyonod nincs. Tehát ha egy kocsi van a neveden, akkor már nem. De ezt is a lakóhelyed szerint illetékes önkormányzattól kell kérni.
A TB-det meg nem hosszabbítják meg, hanem arról van szó, hogy a biztosítotti jogviszonyod megszűnésétől számított 45 napig még passzív jogon biztosított maradsz, ha előtte legalább ugyanennyi ideig biztosított voltál.
Igen, elég sok szemétség van. De már ott kezdődik, hogy akár van jövedelmed, akár nincs, TB-t fizetned kell. Nekem még az önkormányzat se fizetné, eddig nem is volt, amíg munkanélküli voltam, majd valószínűleg behajtják visszamenőleg (ja, tudom, adjam el a vagyont amit összegyűjtött a családom, és fizessem abból).
Viszont például az elítélteknek fizeti a börtön. Szóval ha megölsz valakit, és lecsuknak, akkor nemcsak etetnek, itatnak ingyen, de TB-d is lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!