Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kölcsönbe adott pénz biztosíté...

Kölcsönbe adott pénz biztosítéka lehet hitelkártya is?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, akinek kölcsönt kellene adnom. Arra gondoltam, hogy biztosíték kellene arra, hogy minden körülmények között visszafizeti, ezért mondtam neki, hogy két fő készfizető kezest szerezzen. Ilyet mondjuk szinte lehetetlen ma szerezni, és úgy tűnik ő sem talál, de azt javasolja, hogy biztosítékként ideadná a hitelkártyáját, amivel vásárolnék az összeg erejéig, ha nem tudná visszafizetni a kölcsönt határidőre.

Ez elfogadható megoldás? Mik lehetnek a buktatói? Hogyan lehet ezt egyáltalán használni, én ilyet még nem is használtam soha, tájékozatlan vagyok. Kinek van ötlete, tanácsa?

2010. dec. 27. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ezzel a baj, hogy ha nincs fedezete a kártyának (azaz ha a haverod nem tud fizetni), akkor nem tudsz vásárolni vele. Azaz nem biztosít semmit se a te oldaladról, ne menj bele.

Ha van hitelkártyája, akkor miért nem azt használja ő?

2010. dec. 27. 15:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Sem hitelkártya, sem bankkártya másra át nem ruházható! Ha azzal fizetnél, és elkérnék a személyidet (amit ritkán, de néha megtesznek), akkor igen nagy bajba kerülnél.

Arról nem is beszélve, hogy ő meg bejelentheti, hogy ellopták, akkor megint nagy a bajod...

Vagy szerződést bont a bankjával... Én nem tenném a helyedben. És nem is adnék kölcsön.

Ha van hitelkártyája, költse arról a pénzt.

2010. dec. 27. 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Érdekes a kérdés! Konkrét ismeretek nélkül csak az eszmémet futtatom.

A hitelkártyán (a bankkártya az más, azon van/lehet!) nincs pénz, azzal lehet vásárolni, tulajdonképpen hitelre. Abból tehát pénz nem vehető ki.

Hogy a helyzet rosszra fordultával mit kezdenél vele, nem tudom.

De a hitelkártyára is, bankkártyára is az igaz, hogy csak az használhatja (vásárolhat vele), akinek a nevére szól.

Az más kérdés, hogy a feleségem az én nevemen lévő bankkártyával pénzt vesz fel. Nem szabályos.

2010. dec. 27. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a haver nem haver!!! Ha nyugit akarsz, nem mész bele ekkora ökörségbe!! Semmit nem biztosítasz vele, legfeljebb volt pénzed és egy állítólagos "barátod" mert mindkettő eltűnik!! Kölcsön nőt, kocsit ,pénzt nem adunk!!!
2010. dec. 27. 15:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Kocsiban ma már engedékeny vagyok... (Nem mindenkinek!)
2010. dec. 27. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne csináld.

Még a kezesekkel se lehetnél maximális biztonságban (mert mi van, ha azok is olyan ágrólszakadt koldusok, mint ő, és semmit se lehet behajtani tőlük), de ez...

Ne legyél hülye.

2010. dec. 27. 18:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Igyekeztem lebeszélni róla, hogy kölcsönt kérjen tőlem. Azt hiszem sikerült... Nem is igazán attól félek, hogy biztosan nem adná meg, hanem a kínlódását nem akarom látni, aminek árán meg tudja majd adni...
2010. dec. 30. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!